Nokian eLine 2 – повишена безопасност и екологична мобилност

2402
2016

Новата Nokian eLine 2 лятна гума, с рейтинг АА осигурява върхови експлоатационни качества при всякакви метеорологични условия. Висококачествената лятна гума от Nokian Tyres, най-северния производител на гуми в света, наследява най-високия клас А, съгласно етикета за гума на ЕС, в категориите сцепление на мокра настилка и горивна ефективност. При шофиране това може да означава по-къс спирачен път на мокри пътища до 18 метра и по-нисък разход на гориво с 0,6 л/100 км.

Чувството за прецизно шофиране и оптимален комфорт може да се усети и види от първите мигове на пролетта до късна есен. Една уникална иновация, технологията Nokian Tyres Coanda, насочва и ускорява отстраняването на водата между гумата и пътя, като по този начин ефективно предотвратява аквапланинга. Следващото поколение индикатор за безопасно шофиране повишава безопасността.

Лятната гума Nokian eLine 2 използва най-модерната технология в бранша. Тя е разработена за българските шофьори, които искат да се радват днес на по-безопасна, екологична перспектива. Нарастващият набор от размери обхваща общо 5 висококачествени продукта с размери 15 цола и 16 цола, които са подходящи за автомобили със средни размери. Скоростните индекси са H (210 км/ч) и W (270 км/ч). Новият висококачествен продукт ще бъде на разположение на потребителите през пролетта на 2016 година.

По-къс спирачен път, по-нисък разход на гориво

Nokian Tyres е известна със своите висококачествени, безопасни и екологично чисти продукти, които са грижливо проектирани за различни взискателни цели. Отличният успех при тестовете на летните гуми от най-северния производител на гуми в света е в резултат на безкомпромисно, дългосрочно развитие. Повече от половината от нашите ресурси за разработване на продукти са похарчени за продукти за тестване.

В резултат на близо четири години усъвършенстване и екстензивни полеви тестове във Финландия, Германия и Испания, висококачествената лятна гума Nokian eLine 2 има достойни за похвала характеристики за безопасност и управление. Сцеплението на гумата на мокра настилка и класификацията за горивна ефективност, според етикета за гума на ЕС, са сред най-добрите в бранша, в клас А.

На мокра настилка спирачният път на новата Nokian eLine 2, при скорост 80 км/ч, е до 18 метра или четири дължини на автомобила по-къс от този на слаба лятна гума (разлика между класове A и F в етикета за гума на ЕС). За шофьорите, които държат на екологията и изключително нисък разход на гориво, Nokian eLine 2 предлага спестявания до 0,6 литра на 100 км (разлика между класовете А и G).

Комбинирането на абсолютно надеждни характеристики за безопасност и предпочитаната от потребителите екологичност в една и съща гума е най-голямото предизвикателство за производителите на гуми. Балансираният характер на Nokian eLine 2 е станал възможен благодарение на новите екологични структурни и материални решения. Прецизното управление при екстремни условия е комбинирано с комфорта от шофиране с леко търкаляне, обобщава мениджърът за продуктово развитие Ярно Авенлами от Nokian Tyres.

Усъвършенствани решения за структурата и шарката на протектора

Nokian eLine 2 се справя при всякакви летни условия. Създадена е за шофиране с устойчива безопасност и екологичност, като и двете са подкрепени от решенията на експерта по екстремни условия за структурата, шарката на протектора и каучуковата смес. Същата усъвършенствана технология ще бъде използвана и за бъдещите модели летни гуми на Nokian Tyres.

Уникалните характеристики на това стилно нововъведение бяха прецизирани с помощта на няколко иновации, които подпомагат безопасното и комфортно шофиране, и на специална каучукова смес.

Молекулни вериги от следващото поколение функционален Nokian eLine 2 Silica състав на протектора, свързани с кварцови частици, за да формират една здрава, но и гъвкава комбинация. Каучуковото съединение е забележително в широк температурен диапазон, подобрява сцеплението с влажна повърхност и намалява съпротивлението при търкаляне, като по този начин по същество води до намаляване на разхода на гориво и намаляване на вредните емисии.

Ефективно предотвратява аквапланинга – Технология Nokian Tyres Coanda

Действителните характеристики на безопасност и ресурсите на лятната гума са измерени в сантиметри и секунди върху мокър път. Прецизното управление и отличното сцепление на Nokian eLine 2 при смяна на лентата за движение и изпреварване предоставят допълнително спокойствие за шофьорите.

Технологията Nokian Tyres Coanda ускорява отстраняването на водата от надлъжните жлебове и ефективно предотвратява аквапланинга. Извитият, подобен на рампа дизайн на блоковете на протектора на вътрешните раменни водачи ускорява потока на водата от надлъжния жлеб в напречния жлеб. Ефектът Coanda означава тенденцията на потока да се обърне към съседната повърхност. Ефектът Coanda се използва също така за подобряване на аеродинамиката на самолетните крила и на автомобилите от Формула 1.

Фуниевидните жлебове в зоните на рамената също събират вода и ускоряват нейното извеждане от напречните жлебове; това гарантира двойна ефективност срещу аквапланинг. Отличните свойства за предотвратяване на аквапланинг се запазват дори когато гумата се износи.

Максимален комфорт – Технология за обезшумяване

Технологията Silent Sidewall увеличава максимално комфорта на шофиране. Специално създадената каучукова смес между страничната стена на гумата и протектора активно филтрира звука и вибрациите на стоманения корпус на ремъка, произлизащи от пътя, като предпазва навлизането на вредни шумове през страничната стена на гумата към джантата и от там в купето на автомобила. Тази иновация значително намалява нивото на шума в купето на автомобила.

Познатата иновация Silent Groove Design също се използва за контрол на шума в интериора и екстериора на превозното средство. Полукръглите вдлъбнатини на надлъжните ребра също намаляват съпротивлението на въздуха, което води до по-нисък разход на гориво и увеличава диапазона за изминато разстояние на превозното средство.

Проста безопасност – Следващо поколение индикатор за безопасно шофиране

Гуми, които са в добро състояние, могат значително да намалят риска от аквапланинг. За да се даде възможност на шофьорите да наблюдават по-добре дълбочината на протектора на своите гуми, Nokian Tyres са разработили гениално нововъведение, което повишава безопасността: индикатор за безопасно шофиране и индикатор за аквапланинг.

Следващото поколение индикатор за безопасно шофиране на централното ребро показва дълбочината на протектора. Можете да проверите размера на останаващия протектор в милиметри, като изследвате редовете от номера на протектора. Номерата и символът на водна капка, показващ риска от аквапланинг, изчезват, когато гумата се износи. Когато дълбочината на протектора е под 4 мм, около гумата ще се появи червена лента, която показва малка дълбочина на протектора. Когато това се случи, моля, закупете нови летни гуми, за да се гарантира максимална безопасност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин