Nokian строи в САЩ една от най-модерните фабрики за гуми


8
мар.
2019

Nokian Tyres направи значителен напредък в изграждането на своята първа северноамериканска фабрика и се движи по график за започване на производството на гуми в новата база през 2020 г. Екстериорът на смесителната кула и производствената сграда са почти изцяло завършени и към момента работниците оборудват съоръжението в Дейтън, САЩ с най-новите технологии за производство. Нивото на автоматизация ще я направи една от най-модерните производствени бази в света.

„Доволни сме от напредъка, който постигнахме и продължаваме да работим за това да завършим строителството по график.“, казва Дейвид Корда, мениджър проектиране и изграждане на обекти в Nokian Tyres. „За мен е привилегия да си сътруднича с толкова много опитни партньори по този проект.“

Фабриката е на стойност 360 милиона долара и разположена е на над 77 000 квадратни метра площ (830,000 квадратни фута). Тя ще обслужва клиенти в САЩ и Канада и с този проект Nokian Tyres иска още по-упорито да отстоява своя ангажимент за безопасни и устойчиви продукти и процеси. Към момента приблизително 200 работници са на строителната площадка и всеки ден работят по изграждането на първата северноамериканска фабрика на компанията.

Фабриката в Дейтън ще помогне за изпълнението стремежите на компанията за удвояване на продажбите в Северна Америка до 2023 г. Тя ще се специализира в производството на всесезонни гуми за леки автомобили и камиони предназначени за пътищата на Северна Америка. Съоръжението ще увеличи и производствения и складов капацитет, което ще позволи да отговори на нарастващото търсене на пазара в Северна Америка. В допълнение на това, че ще произвежда четири милиона гуми годишно, Nokian Tyres ще може да съхранява до 600,000 броя гуми на място.

През февруари 2019, компанията стартира първата фаза по наемане на персонал за фабриката си в Дейтън. Тя има за цел да наеме приблизително 50 работници в началото на 2019 и още 150 до края на годината. Членовете на екипа ще получат интензивно обучение в новата фабрика и в европейските производствени бази на Nokian Tyres.

Фабриката в Дейтън допълва вече съществуващата производствена мощност на компанията в Русия и Финландия, и значително ще допринесе за увеличение на глобалното присъствие на Nokian Tyres. Увеличеният производствен обем ще позволи на всеки от глобалните производствени бази на компанията да приспособи производството си към нуждите на съответния пазар, което ще доведе до разширяване на продуктовия микс и до още по-добро обслужване на клиентите.

Още по темата

Card image cap
Dodge разбули част от могъщия Demon

27
ян.
2017

В нов тийзър е представена задната част на ултрамощния "янки"

Card image cap
Smart vision EQ fortwo: Тinder-мобилът

31
авг.
2017

В лицето на електрическия „мъник“ без нужда от шофьор Mercedes представя своята версия на Apple iCar

Card image cap
Как автономните камиони ще променят живота ни показва видео поредица на Volvo Trucks

22
февр.
2018

Самоуправляващите се тежкотоварни автомобили няма да заменят шофьорите, а ще направят работата им по-лесна и безопасна

Card image cap

В последния брой:

Архив >