Nokian разширява гамата с усилени бордове


18
ян.
2018

Технологията Aramid Sidewall на Nokian Tyres е създадена с цел повишаване на здравината на гумите при тежки условия. Повишената издръжливост на продуктите вече е налична и за професионалните шофьори и авантюристи, след като арамидните влакна вече се вграждат в гумите за лекотоварни и пътнически бусове и кемпери.

Гумите за бусове и кемпери са подложени на сериозна употреба. Превозните средства са тежки и често пъти се карат напълно натоварени и по лоши пътища, чакъл и бордюри. Гумите трябва да понесат цялото тегло на машината и в същото време да осигурят безопасно придвижване при всякакви условия.

„Искаме да предложим на шофьорите на бусове и кемпери същата якост на гумите като тези на моделите за SUV и леки камиони. Освен че ще ви спестят допълнителни разходи при повреда, арамидните влакна ви дават спокойствие, че автомобилът ще стигне до крайната си дестинация без проблеми,“ обяснява Петри Ниеми, ръководител Продукти и ценообразуване в Nokian Tyres.

Ръбовете на бордюрите и дълбоките дупки сериозно нараняват структурата на гумата. Повредена страница на гума обикновено означава замяна с нова поради невъзможност от ремонт.

Силата на технологията Aramid Sidewall е в арамидните (кевларени) нишки, вградени в страницата на гумата. Доказателство за качествата на този материал е използването му в космическата и военната индустрия. Арамидните влакна подсилват страниците и ги предпазват срещу тежки удари, прорези и силен натиск. Технологията Aramid Sidewall вече няколко години успешно се интегрира в гумите за SUV, а сега вече е налична и за товарни бусове, пътнически ванове и кемпери.

Модели, използващи технологията Aramid Sidewall от 1 януари 2018 г.:

Nokian WR C3

Nokian cLine Van

Nokian cLine Cargo

Nokian Weatherproof C

 

Продукти, които вече използват технологията Aramid Sidewall:

 

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (нов модел)

Nokian WR SUV 4 (нов модел)

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Nokian Hakkapeliitta 8 SUV

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Nokian Line SUV

Nokian Weatherproof SUV

Nokian WR SUV 3

Nokian zLine SUV

Nokian Hakkapeliitta LT2

Nokian Rockproof

Nokian Rotiiva HT

Nokian Rotiiva AT

Nokian Rotiiva AT Plus

Nokian zLine A/S SUV

Още по темата

Card image cap
Rolls-Royce предлага кошница за пикник… на цената на BMW X5!

17
сеп.
2016

За Phantom Rolls-Royce предлага на платежоспособните си клиенти още един специален аксесоар: най-ексклузивната къмпинг кошница на света.

Card image cap
Мощен, буен и подходящ за състезателната писта

14
сеп.
2016

Audi вече предлага TT RS и като Roadster. Също като купето и кабриолетът се задвижва от 5-цилиндров турбомотор с 400 к.с. Първите ни впечатления!

Card image cap
Електрическа тяга за CLS

20
ное.
2017

През лятото на 2018 г. Mercedes ще пусне на пазара третото поколение на CLS с мощна хибридна техника

Card image cap

В последния брой:

Архив >