Nokian разширява гамата с усилени бордове


18
ян.
2018

Технологията Aramid Sidewall на Nokian Tyres е създадена с цел повишаване на здравината на гумите при тежки условия. Повишената издръжливост на продуктите вече е налична и за професионалните шофьори и авантюристи, след като арамидните влакна вече се вграждат в гумите за лекотоварни и пътнически бусове и кемпери.

Гумите за бусове и кемпери са подложени на сериозна употреба. Превозните средства са тежки и често пъти се карат напълно натоварени и по лоши пътища, чакъл и бордюри. Гумите трябва да понесат цялото тегло на машината и в същото време да осигурят безопасно придвижване при всякакви условия.

„Искаме да предложим на шофьорите на бусове и кемпери същата якост на гумите като тези на моделите за SUV и леки камиони. Освен че ще ви спестят допълнителни разходи при повреда, арамидните влакна ви дават спокойствие, че автомобилът ще стигне до крайната си дестинация без проблеми,“ обяснява Петри Ниеми, ръководител Продукти и ценообразуване в Nokian Tyres.

Ръбовете на бордюрите и дълбоките дупки сериозно нараняват структурата на гумата. Повредена страница на гума обикновено означава замяна с нова поради невъзможност от ремонт.

Силата на технологията Aramid Sidewall е в арамидните (кевларени) нишки, вградени в страницата на гумата. Доказателство за качествата на този материал е използването му в космическата и военната индустрия. Арамидните влакна подсилват страниците и ги предпазват срещу тежки удари, прорези и силен натиск. Технологията Aramid Sidewall вече няколко години успешно се интегрира в гумите за SUV, а сега вече е налична и за товарни бусове, пътнически ванове и кемпери.

Модели, използващи технологията Aramid Sidewall от 1 януари 2018 г.:

Nokian WR C3

Nokian cLine Van

Nokian cLine Cargo

Nokian Weatherproof C

 

Продукти, които вече използват технологията Aramid Sidewall:

 

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (нов модел)

Nokian WR SUV 4 (нов модел)

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Nokian Hakkapeliitta 8 SUV

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Nokian Line SUV

Nokian Weatherproof SUV

Nokian WR SUV 3

Nokian zLine SUV

Nokian Hakkapeliitta LT2

Nokian Rockproof

Nokian Rotiiva HT

Nokian Rotiiva AT

Nokian Rotiiva AT Plus

Nokian zLine A/S SUV

Още по темата

Card image cap
Mitsubishi атакува при SUV-овете

14
мар.
2016

В бъдеще японската компания ще заложи на 4х4 SUV-ове с алтернативно задвижване. До 2021 г. компанията ще представи още четири нови високи модела

Card image cap
Звездите на IAA 2017: Subaru Impreza

15
авг.
2017

Вижте новата Impreza!

Card image cap

В последния брой:

Архив >