Nokian представи новите си гуми за следващата зима


14
мар.
2019

Ламелите на протектора с техните разнообразни контури и дълбочина образуват гъста верига от специално приспособени разрези, която осигурява отлично странично и надлъжно сцепление дори и в най-дълбок сняг. Твърдите страници на протектора имат здрави ламели, които също подобряват сцеплението.

Многостранните „Снежни нокти“, между протектора и страниците, предоставят балансирано сцепление на лед и сняг, особено при спиране и ускоряване. „Усилвателите на спирачките“ (Brake Boosters) върху протекторите вършат своята част от работата, за да осигурят отлично сцепление при спиране.

Превъзходен контрол на управлението, дори и на киша

Новата Nokian WR Snowproof е хамелеон на зимните пътища, чиито структура и каучукова смес са били прецизно разработени на различни локации по света, както в лабораториите, така и по време на автентичните тестове проведени от водещия производител на зимни гуми в света. Разработването включва повече от 4 години тестове в арктическите условия на Лапландия в тестовия център “White Hell” („Белия Ад“) на Nokian Tyres в Ивало, Финландия. В допълнение към царството от лед и сняг, характеристиките на новия продукт върху мокра и суха настилка са били тествани и прецизно настройвани на няколко тестови писти в Централна Европа, в Германия и в Испания.

Устойчивостта на аквапланинг върху киша е била една особено важна област за развитие. Проучване показва, че кишата е един от най-опасните фактори през зимата. Комбинацията от топящ се сняг, водната възглавница на образувана на повърхността на пътя и потенциалният лед отдолу, е особено опасна дори и за най-опитните шофьори. Уникалният метод за тестване на аквапланинг върху киша на тестовата писта в град Нокия, позволила успешното разработване на характеристиките за киша на гумата.

Каналите разположени по цялата дължина на протектора ускоряват премахването на киша и вода. Дълбоките Двойни Канали от двете страни на централното ребро ефективно съхраняват водата и бързо я отвеждат от гумата и повърхността на шофиране, чрез взаимосвързани жлебове.

Широките и стилни Полирани Канали, които се отварят настрани, също ускоряват премахването на водата, предоставяйки допълнителна безопасност и помагайки на шофьорите по време на дъжд.

Прецизно и балансирано шофиране

Променливото зимно време причинено от климатичните промени ще доведе до това, че голяма част от шофирането през зимата в Централна и Източна Европа ще бъде върху подгизнали от дъжд или сухи асфалтови пътища. Новата и специално оптимизирана структура на протектора предоставя на Nokian WR Snowproof балансиран контакт с пътя и бързо и предвидимо управление. По-стабилният, по-динамичен контакт води до отлично сцепление и по-добра издръжливост, независимо от времето.

Силното, обединено ребро, което може да се усети в изключително стабилното управление, доминира в центъра на гумата. Протекторите със силно изразена зигзагообразна шарка се свързват с централното ребро от двете му страни във формата на растящо дърво. Острите зигзагообразни ръбове се отварят и затварят по време на спиране и ускорение, за да се подобри сцеплението.

Комбинираните Блокове са протектори, комбинирани в групи от по три, за да се подобри сцеплението със снега; те се поддържат и от опори в дъното на каналите, което дава възможност за прецизно завиване и точно управление дори при по-високи скорости на сухи пътища.

Комфортно и екологично шофиране

В допълнение към безопасността, комфорта също е важен фактор за приятното преживяване по време на шофиране. Новата Nokian WR Snowproof е безопасна, комфортна и тиха, при шофиране на различни пътни настилки.

Технологията Silent Sidewall увеличава комфорта при шофиране. Специалната каучукова смес между страницата и протектора активно намалява звука и вибрациите, които се получават при триенето на пътя и структурата на гумата; а това е допълнително подобрено чрез употребата на каучукова смес, специално разработена за зоната при борда на гумата. И двете иновации осигуряват по-приятен звук при търкаляне.

Класификацията за гуми на Европейския Съюз улеснява сравнението между различните гуми за потребителите и показва уникалната природа на Nokian WR Snowproof. В допълнение към своите характеристики за безопасност на сняг, тази автентична зимна гума овладява отлично и дъжда и кишата. Сцеплението с влажна повърхност е на най-високо ниво в клас B. Съпротивлението при търкаляне, показващо икономията на гориво, е в клас B или C в зависимост от размера.

Новата каучукова смес увеличава оптимално сцеплението върху мокра настилка, а същевременно намалява разхода на гориво

Каучуковата смес в новия продукт комбинира сместа използвана при Nokian Hakkapeliitta, проектирана за взискателната и студена зима на Севера, със сместа, която осигурява отлично представяне при по-меко време в широк температурен диапазон. Модерната смес Alpine Grip комбинира естествен каучук, силиций и функционални полимери, по един напълно нов начин. Новата динамична иновация на каучуковата смес позволява максимална ефективност при сцепление, както на сняг, така и на мокра настилка.

Благодарение на лекото търкаляне на протектора и голямото количество силициев диоксид в каучуковата смес, Nokian WR Snowproof има много ниско съпротивление при търкаляне, което води до икономия на гориво и намаляване на вредните емисии.

Патентована безопасност

Патентованият Индикатор за зимна безопасност (Winter Safety Indicator, WSI) допълнително подобрява безопасността. Той се намира в протектора и показва оставащата му дълбочина в милиметри придружен от символа за снежинка. Снежинката остава видима докато има поне четири милиметра дълбочина на протектора. Когато снежинката се изтърка ви препоръчваме да смените с нови зимни гуми, за да подсигурите безопасността си.

Индикаторите за разположението на гумите и налягането, в информационната зона на страницата, също подобряват безопасността. Информационната зона позволява да се отбелязва правилното налягане и разположение когато се сменят гумите.

Nokian WR Snowproof – спокойствие на зимните пътища

  • Първокласно сцепление върху снежни, кишави и мокри пътища
  • Предвидимо и балансирано шофиране
  • Плавното търкаляне спестява гориво и опазва околната среда

Основни иновации:

Концепцията Alpine Sense Grip. Отлично зимно сцепление на сняг, киша и мокра настилка. Оптимизираният дизайн на протектора ефективно изтласква снега и кишата, които се намират между гумата и пътната настилка, докато специално приспособените разрези, осигуряват отлично странично и надлъжно сцепление дори и в най-дълбок сняг. Сместа Alpine Grip се справя с взискателните и студени зимни условия, като същевременно предлага отлични резултати и при по-меко време в широк температурен диапазон.

„Снежните нокти“: балансирано сцепление на лед и сняг. „Снежните нокти“ ефективно се захващат за повърхността когато шофирате в мек сняг и други видове мек терен, предоставяйки висококачествено сцепление при спиране и ускорение.

„Усилватели на спирачките“ (Brake Boosters) за по-добро сцепление при спиране. Назъбената шарка на „усилвателите на спирачките“, които се намират върху раменете на протекторите, подобрява сцеплението при спиране върху сняг.

Приспособени канали: превъзходна устойчивост на аквапланинг върху киша. Тези канали ускоряват отстраняването на кишата и водата. Двойните канали ефективно съхраняват водата и бързо я отвеждат от гумата и повърхността на шофиране. Полираните канали също така ускоряват премахването на вода, осигуряват допълнителна безопасност и подпомагат шофьорите в дъжд.

Технологията Silent Sidewall. . Тази уникална комбинация на смес и структурен дизайн увеличава комфорта при шофиране. Специалната зона на страницата активно спомага за намаляване на звука и вибрациите, които се получават при триенето с пътя, като по този начин намаляват шума вътре в автомобила.

Още по темата

Card image cap
Модели, които си отиват…

6
окт.
2017

VW зачерква от гамата си компактните Сoupé-та с две врати: следващата известна жертва е VW Scirocco. Представяме ви и някои други модели, чието производство остава в миналото

Card image cap
Новият Fiat Tipo в S-Design

27
авг.
2017

От септември 2017 ще се предлага нова линия на оборудване за версиите на Fiat Tipo с пет врати и комбито, която ще допълва досегашните в посока нагоре. Новата линия ще се нарича S-Design.

Card image cap

В последния брой:

Архив >