Nokian представи новите си гуми за следващата зима


14
мар.
2019

Новата Nokian WR Snowproof е сигурна и надеждна зимна гума, разработена специално за шофьорите на леки автомобили в Централна и Източна Европа. Най-важната характеристика на гумата е превъзходната зимна безопасност, която осигурява спокойствие на шофьорите дори и при внезапни снеговалежи и смяна на платната на кишави пътища.

Nokian WR Snowproof е нова премиум зимна гума създадена, за да осигури спокойствие по време на зимни пътувания по пътищата на Централна и Източна Европа. Nokian WR Snowproof предлага безопасност за ежедневното шофиране от най-високо ниво, като осигурява отлично зимно сцепление на сняг, киша и дъжд. Новата концепция на Nokian Tyres Alpine Sense Grip овладява всички предизвикателства, свързани със зимните условия, като гарантира, че усещането за шофиране е предвидимо и балансирано без значение дали шофирате в натоварен градски трафик, на магистрала или по живописни планински пътища.

Новата каучукова смес Alpine Grip, използвана при Nokian WR Snowproof, е специално разработена и предназначена за справяне с взискателните зимни условия, като същевременно осигурява отлично представяне и в по-меко време, в широк температурен диапазон. Nokian WR Snowproof има много ниско съпротивление при търкаляне, което означава по-малък разход на гориво и намалени емисии.

Новата гума се предлага в следните категории за скорост: Q (160 км/ч), T (190 км/ч), H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а богатият избор на размери обхваща 55 продукта от 14 до 20 инча. Nokian WR Snowproof ще бъде достъпна за потребителите през есента на 2019 г. Разнообразната гама зимни гуми за леки автомобили на Nokian Tyres също така включва Nokian WR D4 и Nokian WR A4. Обширната гама е предназначена за модерни автомобили покрива общо почти 150 размера.

Неочакваните промени в климатични условия са вече често срещани през зимата из цяла Европа. Силните дъждове са все по-чести, което увеличава разпространението на непредсказуемата киша. Пътните условия могат много бързо да станат опасни, тъй като заснежената настилка рязко става мокра и кишава поради засиленото разпръскване на сол.

Според потребителско проучване проведено от Nokian Tyres, почти 60% от шофьорите в Централна Европа считат, че специализираните зимни гуми са най-важното оборудване за автомобила им по време на зимните месеци. Почти 70% от отговорилите смятат, че сцеплението на гумата и управлението в зимни условия са двете най-важни характеристики, докато сигурността в екстремни ситуации като шофиране по заснежени и кишави пътища е на трето място. *

Новата концепция Alpine Sense Grip, използвана в Nokian WR Snowproof, предоставя изключителна комбинация от първокласно сцепление на заснежени, кишави и мокри пътища, и същевременно предлага предвидимо и балансирано усещане по време на шофиране. В тази екологична премиум гума, всеки блок на протектора и всяка шарка на грайфера има конкретна задача, която заедно с каучуковата смес Alpine Grip, осигурява сигурно и комфортно шофиране. Управлението е балансирано и лесно контролирате автомобила си дори и в изненадващи ситуации.

 “Завоите на кишави пътища и внезапната смяна на платната, за да се избегнат диви животни например, са предизвикателства за водачите. В съответствие с нашата философия за разработване на продукти, новата Nokian WR Snowproof действа като предпазен колан, увеличавайки многократно безопасността. Тя остава надеждна и предоставя добър контрол, като използва максимално възможностите за сцепление. Концепцията ни Alpine Sense Grip позволява зимната гума да се адаптира към климатичните промени, като осигурява необходимото сцепление и контрол в екстремни ситуации на шофиране, дори преди да се активират електронните системи за безопасност на автомобила.“, казва Марко Рантонен, мениджър продуктово развитие на Nokian Tyres.

Безопасност в снега

Оптимизираните ламели, протектора и каналите в тази симетрична и агресивна шарка са проектирани да предложат по-добра безопасност насред планински виелици и на хлъзгави магистрали. Стреловидната шарка на протектора, която присъства и в зимните гуми Nokian Hakkapeliitta, предназначени за арктическата, истински северна зима, ефективно премахва снега и кишата между гумата и пътя.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >