Новини » Nokian представи зимна гума за Източна и Централна Европа

Nokian представи зимна гума за Източна и Централна Европа

1103
2020

Скандинавският производител на първокласни автомобилни гуми Nokian Tyres представя нова Ultra-High гума за зимата в Централна и Източна Европа. Разработена да осигурява спокойствие на шофьорите на леки автомобили, новата Nokian Snowproof P е спортна и модерна, като предоставя динамично поведение и надеждно зимно сцепление – точно каквото ви е нужно при бързи смени на лентата или шофиране върху кишави странични пътища. Новата концепция Alpine Performance на Nokian Tyres гарантира първокласна безопасност за ежедневно шофиране с подобрено сцепление, по-къс спирачен път и безопасност при завой.

Според потребителско проучване на Nokian Tyres почти 60% от шофьорите в Централна Европа считат специализираните зимни гуми за най-важния елемент на автомобила, който допринася за безопасното придвижване през зимните месеци. Почти 70% от анкетираните считат, че сцеплението на гумата и управлението в зимни условия са най-важните характеристики, докато сигурността в екстремни ситуации като заснежени пътища и сцеплението на гумата на киша, се нареждат в топ три. За шофьорите на мощни автомобили, сцеплението на суха настилка, прецизното управление при висока скорост и комфортът при шофиране, са от особено значение.

 „Безопасността и балансираните свойства при шофиране са винаги основни принципи на нашата философия за разработване на продукти. Мисията ни е да направим пътуването ви безопасно и предсказуемо, през всеки ден от зимата. Когато разработвахме нашия нов зимен продукт, обърнахме специално внимание върху подобрението на сцеплението върху заснежени и мокри пътища“, казва Марко Рантонен, мениджър разработки в Nokian Tyres.

Представянето на нова UHP гума е естествено продължение на разширяването на серията зимни гуми на Nokian Tyres за пазарите на Централна и Източна Европа. Nokian Snowproof P се предлага в скоростните индекси H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а пълният набор размери е от 17 до 21 инча. Новите Nokian Snowproof P ще бъдат достъпни за потребителите през есента на 2020. Разнообразната гама от зимни модели на Nokian Tyres за леки автомобили и SUV автомобили включва и Nokian Snowproof, Nokian WR D4 и Nokian WR SUV 4. Обширната гама за модерни автомобили обхваща почти 200 размера.

Nokian Snowproof P е разработена от Nokian Tyres, най-северния производител на гуми в света и изобретател на зимната гума. Компанията има стотици патенти за зимна безопасност и е сред световните лидери в безопасността и устойчивото развитие.

Alpine Performance – Прецизно усещане при шофиране и усъвършенствано зимно сцепление

Неочакваните промени на времето през зимата напоследък са обичайни из цяла Европа. Крайностите става все по-типични; като се започне от мека, почти отсъстваща зима до резки снеговалежи и снежен дъжд. Условията на пътя могат да станат коварни за една нощ, когато водата и кишата замръзнат, правейки магистралите хлъзгави и опасни.

Въпреки че времето може да бъде непредвидимо, вашите гуми не могат да си позволят това. Новата концепция Alpine Performance, използвана в Nokian Snowproof P, осигурява изключителна комбинация от надеждно сцепление през зимата, като същевременно предлага предвидимо и балансирано усещане при шофиране. Концепцията се състои от оптимизирана шарка на протектора, комбинирана със специално разработен плътен нарез и нова каучукова смес Alpine Performance.

Най-голямата промяна, в сравнение с предишния модел Nokian WR A4, може да бъде открита в шарката на протектора. Преминаването от асиметрична към насочена и симетрична шарка на протектора осигурява предвидимо и контролирано поведение във всякакви условия и подобрява цялостната безопасност на гумата.

Новата шарка на протектора, с приспособени странични и надлъжни канали, позволява на гумата да увеличи максимално контактната зона между нея и пътя, подобрявайки сцеплението и така нужната прецизност при завиване. Оптимизираната зона на контакт осигурява равномерно износване, докато новата матрица за поддържане на блока на протектора осигурява логично и предсказуемо управление. Гумата предоставя стабилно усещане на пътя и бързо завиване, както при висока скорост, така и при тежки зимни условия.

 „Смяната на лентите върху кишава настилка или навлизането в натоварен трафик от заледено кръстовище може да се окаже предизвикателство. В съответствие с нашата философия за разработване на продукти, новата гума Nokian Snowproof P осигурява максимална безопасност във всякакви условия на шофиране и остава контролирана и надеждна в границите на възможното сцепление. Нашата нова концепция Alpine Performance е специално разработена да предлага балансирано усещане при шофиране на сухи магистрали, кишави градски улици и заснежени планински пътища. Тя предоставя така нужните сцепление и контрол при по-спортно шофиране, както и по време на разнообразните и често променливи зимни условия.“, обяснява Рантонен.

Безопасност в кишата

Nokian Snowproof P покрива всички вариации на зимни условия, осигурявайки надеждно представяне на мокри, кишави и заснежени пътища. Една от големите трудности за справяне пътя е кишата, особено когато се появи между платната на натоварена магистрала. Проектиран да предотвратява опасния аквапланинг върху киша, новият протектор е екипиран с плътен нарез и свързани канали, които ефективно отвеждат водата и кишата между гумата и пътя. Полираните канали също ускоряват отвеждането на водата, предоставяйки допълнителна безопасност и подпомагайки водачите при шофиране на дъжд, като същевременно придават на гумата красив и стилен вид.

За допълнително подобрение на свойствата на мокро на гумата, новата каучукова смес Alpine Performance е проектирана да издържа на широк температурен диапазон. Въпреки че Nokian Snowproof P е в стихията си във взискателни и студени зимни дни, моделът се представя отлично и в по-меко време. Новата каучукова смес увеличава сцеплението на мокра повърхност без да отнема от другите зимни свойства на гумата. Благодарение на лекоподвижния характер на протектора, и на най-модерната каучукова смес, спортната Nokian Snowproof P има ниско съпротивление при търкаляне, както и отлични характеристики за износване при разнообразни условия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ