Nokian прави нов център за развойна дейност


21
ное.
2018

Има ръст в търсенето на премиум гумите за тежкотоварни машини и се обособява нуждата от по-големи гуми за още по-големи машини. За да посрещне тази нужда, през 2019 Nokian Heavy Tyres ще построи нов център за научноизследователска и развойна дейност в град Нокия, Финландия. Toзи център за развойна дейност ще ускори фазата за тестване на нови модели гуми.

Съоръжението с площ от 3500 кв. метра е част от значителното увеличение на производствения капацитет на компанията. Преди една година Nokian Heavy Tyres, която е част от групата Nokian Tyres, отговори на нарастващото търсене на гуми в глобален мащаб с 3-годишна инвестиция в научноизследователска и развойна дейност от приблизително 70 милиона евро и цел за растеж от 50% на производствения капацитет.

„Всичко се движи по график. Първият етап от разширяването на производствения завод е завършен, а втората част ще бъде готова през април 2019 г. През лятото на 2019 г. ще започне инсталирането на нови машини“, казва директорът на завода на Nokian Heavy Tyres, Паси Антинмаа.

Новите машини за тестване в центъра за развойна дейност и все по-конкретизираното събиране на данни, ще гарантират, че Nokian Heavy Tyres води предстоящата революция в тежкотоварната индустрия. Различни нововъведения ще дадат възможност за разработване на новаторски решения за в бъдеще. Например, за да се движи безопасно и предвидимо без да се ползва от опита и оценката на водача, кормилната система на безпилотно превозно средство поставя по-високи изисквания към производството на гуми.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >