Nokian подготвя гума, направена изцяло от екологични материали

0202
2021

Nokian Tyres работи неуморно, за да спомогне за опазване на света около нас. Финландците демонстрират тази страст във всички свои действия, от проектирането на гумите до производството. Една от амбициозните цели е да представят концептуална гума, която използва единствено възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

Nokian Tyres изобретява първата зимна гума през 1934 г. Първата зимна гума е плод на истинската нужда за по-добра пътна безопасност, и оттогава гумите на компанията осигуряват безопасни пътувания при сняг, лед, дъжд и слънце по цялото земно кълбо.

 „Разработваме зимните си гуми на базата на десетилетия познания за зимните условия. Всяко ново поколение надгражда предишното, тъй като ние непрекъснато се учим и разработваме нови начини за безопасно адаптиране към променящия се свят.“, казва Ану Мойсио, бранд мениджър за Nokian Tyres.

Обаче сега, повече от всякога, безопасността означава повече от ежедневното пътуване. С всяко наше действие можем да допринесем за благосъстоянието на планетата и всичко, което живее на нея.

 „Искаме шофьорите, които избират продуктите на Nokian Tyres да знаят, че с избора си на гуми не само могат да предпазят семействата си по време на пътуване, но също и че тяхното решение отдава нужното уважение към света, в който всички ние живеем.“, допълва Мойсио.

Стремежът да направи света по-безопасен е видим във всичките дейности на Nokian Tyres, от научноизследователската и развойна дейност до производството. Компанията подбира суровини от устойчиви източници, намалява емисиите и отпадъците от производствения процес и внимателно проучва логистичните и търговските си канали. Тя също така произвежда гуми, които допринасят за възможно най-икономичен разход на гориво, и които са изработени от издръжливи, екологични материали. Пътят към по-безопасен свят разбира се включва и създаването на безопасна среда за служителите, като същевременно изгражда процъфтяващи общности около тях.

Следващата амбициозна цел: концептуална гума от възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

От години Nokian Tyres разработва гуми по устойчив начин. Вече използват биологични материали като рапично масло в продуктите си и активно изследват нови екологични материали, както и начините за употреба на рециклирани материали. Въпреки това, стремежът им е да направят гумите, които произвеждат възможно най-екосъобразни, и да се справят с предизвикателството, което са си поставили: да представят концептуална гума, която е направена изцяло от възобновяеми и рециклирани материали до 2025 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин