Nissan Titan Warrior: V8-дизел в чудовищен пикап

С прототипа Warrior в Детройт Nissan представя екстремна версия на Titan. Концептуалният пикап е задвижван от 5-литров V8-дизел!

1301
2016

С базирания на Titan XD Warrior Concept Nissan представя в Детройт хардкор пикап в XXL-формат. За момента машината е само прототип, който представя как Nissan си представя евентуален конкурент на Ford Raptor и Dodge Ram Rebel.

Екстремна офроуд визия

4-вратият (на езика на пикапите – Crew Cab) Titan е с увеличен с 8 см клиренс. По-дългите ходове на окачването помагат не само при движение офроуд, но и осигуряват място за огромните 37-цолови колела. Предницата и задницата са преработени – затова Warrior Concept е широк 2,20 м. За шоуто в Детройт Warrior Concept е боядисан в специален матово сив цвят с оранжеви и черни акценти.

Двойното е по-устойчиво: до спойлера на задния капак е поставен още един.

Двойното е по-устойчиво: до спойлера на задния капак е поставен още един.

Пикап по най-добрите американски традиции

LED-светлините отпред и отзад са важен елемент от атрактивния външен вид на всеки шоуавтомобил в наши дни. За Titan Warrior Concept има дори допълнителни диодни фарове на покрива, карбонов спойлер отзад и ауспухова система с четири тръби накрая. Под предния капак работи 5-литров дизелов V8 на Cummins с 314 к.с., комбиниран с 6-степенен автоматик. В интериора прототипът очарова с черни седалки с оранжеви декоративни шевове и карбонови декорации. Вероятно машината няма да влезе в серийно производство – макар че би била добра алтернатива на Ford Raptor или на екстремния Dodge Ram Rebel.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин