Nissan Skyline R34 GT-R с пробег от само 362 км на невероятна цена!

2010
2020

V-Spec II Nür е екстремно рядко срещан топмодел на Skyline R34 GT-R. Един от общо 156 лакирани в цвят „Millennium Jade“ екземпляра се продава на рекордно висока цена!

Почитатели на JDM, внимавайте: тук ви се отдава шансът да се сдобиете с наистина уникален автомобил! Вносителят на японски коли JDM Expo предлага за продажба Nissan Skyline R34 GT-R V-Spec II Nür. През 2002 година халетата на завода на Nissan напускат 750 екземпляра. Този тук е един от 156, лакирани в ексклузивния цвят „Millennium Jade“. Освен това този GT-R на практика е чистонов автомобил – с пробег от само 362 километра! Естествено такъв модел си има цена, при това съвсем не малка: около 825 000 лв. иска търговецът за спортното Coupe! При продажба това би означавало нов рекорд за употребяван Skyline.

Skyline R34 GT-R V-Spec II Nür е най-високото ниво на R34 и се продава само през последната година на производство – 2002. V-Spec означава „Victory-Specification“, „II“ – второ ниво. „Nür“ е съкращение от Нюрбургринг. За разлика от Vspec-II Nür не е оборудван с обикновения редови 6-цилиндров мотор RB26DETT, а оптимизираната за състезателни автомобили версия N1. Тя е с подсилен блок и модифицирани турбини, като мощността ѝ е 330, вместо официалните 280 к.с. на RB26. Друго различия спрямо GT-R са по-силните спирачки, по-здравото окачване, карбоновия преден капак и допълнителните вентилационни отвори. За Nür е използван и ексклузивният лак „Millennium Jade“, най-почитаният тон за R34 след „Midnight Purple III“

Почти 300 000 лв. над последния ценови рекорд

Прибавяме и състоянието на нов автомобил. Според JDM Expo пробегът на автомобила е само 362 километра! Налице е цялата документация включително и сервизната история. Ясно е, че такъв автомобил не е евтин, но въпреки това 825 000 лв. са доста солена цена за един специален Skyline. Последният рекорд от 535 000 лв. за M-Spec Nür бива счупен отвсякъде. Дори произведеният на ръка в само 19 екземпляра Nismo Z-Tune не е струвал толкова много.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин