Nissan Skyline R33 с графити и предница на R34


14
сеп.
2021

Един от най-сериозните конкуренти в Tuning Trophy Germany безспорно е този разполагащ с 600 к.с. Nissan Skyline R33. Погледите привличат графитите и предницата на R34.

В рамките на Tuning Trophy Germany Сидни Хофман и неговото жури търсят най-добре тунингования автомобил на Германия. Светът на участниците в телевизионното шоу на DMAX и AUTO BILD е толкова шарен, колкото е възможно. Особено впечатляващ е произведеният през 1994 г. Nissan Skyline R33 на Ларс Шемейнда. При това японското спортно Coupe се представя в доста екстравагантен лак.

Предният капак е на Nismo Z-Tune

Много любим метод за тунинговане на моделите Skyline е преработката ала GT-R, V-Spec или Z-Tune-версиите. Шемейнда е направил една стъпка по-напред и е монтирал предница на наследника на модела – R34. Освен това предният капак е в стила на Nismo Z-Tune. Отзад калниците са Rocket Bunny, има също така елементи на задната броня от R33 GT-R и спойлер June. Джантите са 19-цолови алуминиеви- Advance R230.

Покемони върху лака

22-годишният собственик на японския автомобил се е решил за доста екстравагантна лакировка на каросерията – върху нея има голям брой графити – с покемон, дигимон и др. фигури. Във вътрешното пространство има допълнителни уреди, Момо-волан, нов скоростен лост и тапицерии от алкантара.

Бетон в двигателния отсед за по-голяма здравина

В техническо отношение Шемейнда също не е оставил нещата в серийно състояние. Доста оптимизиран е двигателят. Тук е използван блокът на RB30, комбиниран с цилиндрова глава от RB25 и подобрено охлаждане. Освен това количеството на изпомпваното моторно масло е увеличено и е монтиран открит въздушен филтър на Apexi. Турбината е GTX3076R. Сега 6-цилиндровият редови двигател разполага вместо с 250 к.с. с малко под 600 к.с. Тъй като поради Open-Deck конструкцията си редовият „шестак” на RB26 има проблеми със здравината си, Шемейнда е имал доста странна идея: той е налял бетон в блока. Засега не е имало проблеми поради решението – вече 40 000 километра. Така тунингован, този Skyline се изправя в Tuning Trophy Germany срещу BMW E92 M3 и Opel Ascona C.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин