Nissan Qashqai II на старо: няма грешка!


28
окт.
2020

QASHQAI СЕ ПРЕДСТАВИ МНОГО ДОБРЕ В ПРОДЪЛЖИТЕЛНИЯ ТЕСТ НА AUTO BILD

100 000 километра в продължителния тест на AUTO BILD бяха изминати от Nissan Qashqai 1.6 dCi 4×4 и завършиха с оценка 5. Хареса ни спокойният и икономичен двигател (Eвро 5) със 130 к.с. Не можем да кажем същото за някои асистиращи системи за водача: асистентите за разпознаване на пътни знаци, дълги светлини и напускане на пътната лента не функционираха много зряло. Заради дефектен семеринг между двигателя и трансмисията се наложи Qashqai да престои непланирано два дни в сервиза. С изключение на това при разглобяването впечатление ни направиха единствено дребни проблеми като лющещ се прозрачен лак.

  1. Теч на масло. Тестовият автомобил бе сух, но все пак TÜV често се оплаква от теч на масло.

2. Разход на моторно масло (1.2 DIG-T). Има случаи на немалък теч на масло с лоши последици. Супер: гаранцията е увеличена на 5 години.

3.Шумоизолация. Силен шум в купето заради пестене на материал за шумоизолация.
4. Лющещ се прозрачен лак Qashqai от продължителния тест на AUTO BILD (червен на цвят) нямаше достатъчно добра UV защита

Извод

Qashqai е сред най-предпочитаните SUV-ове. Нищо чудно – с изключение на липсата на фина настройка нямаме никакви упреци към солидния „японец“. Производителят се справи образцово с проблемите с разхода на масло при най-малкия мотор.

Още по темата