Nissan Qashqai като употребяван автомобил: SUV с топоборудване на добра цена

2701
2023

Прекалено голям, недостатъчно елегантен… а и това странно име – когато Nissan представи Qashqai преди около 17 години, по модела заваляха критики. Напук на тях обаче „японецът“ се превърна в бестселър и се превърна в един от най-търсените модели в SUV-сегмента в Европа. Преди всичко клиентите избират високия Nissan заради комбинацията от богато оборудване и изгодна цена.

В началото на 2021 г. беше представено третото поколение на успешния SUV (oт 54 490 лв.), коeто се предлага с комбинация от 3-цилиндров бензинов двигател и електрoмотор (от 72 490 лв.). Ако предпочитате нещо по-класическо и преди всичко – по-евтино, гарантирано ще намерите това, което търсите, на пазара за употребявани автомобили, защото там Qashqai може да бъде открит в много различни варианти, цветове и двигатели. С малко търпение ще откриете доста атрактивни екземпляри.

Почти 22 500 километра не са оставили никакви следи по интериора на Qasahqai.

Представеният тук Qashqai 1.3 DIG-T J11 в цвят бял металик (за съжаление вече не се предлага) е с първа регистрация от декември 2021 г. и на пробег само 22 460 километра. Фактът, че предишният собственик е карал Qashqai-я в сервиза навреме за периодичните обслужвания, е индикация за доброто състояние също толкова, колкото и снимките на продавача.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА NISSAN QASHQAI (J11) ВТОРА РЪКА

Единственият наличен бензинов двигател се предлагаше в две нива на мощност – 140 или 160 к.с. Първият собственик е избрал комбинацията от по-мощната машина и 6-степенна ръчна трансмисия. С нея „японецът“ ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,9 секунди, а през 2019 г. Nissan обяви среден разход от 5,3 до 5,7 литра на 100 километра (по NEDC).

Висококачествено оборудване на ниска цена

Не само двигателят, но и нивото на оборудване не е базовото: Qashqai е поръчан в луксозната версия N-Connecta. Акцентите на тази модификация включват 360-градусова камера, навигационна система, кожен волан и 17-цолови алуминиеви джанти.

ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ НА QASHQAI II KATO УПОТРЕБЯВАН АВТОМОБИЛ

Така конфигуриран, като нов в Германия SUV-ът е струвал най-малко 59 840 лв. Днес в Autocenter Dresden GmbH искат за него 41 600 лева – въпреки растящите цени на употребяваните автомобили.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин