Nissan Patrol Nismo: 432 к.с., V8 и F1-светлина за мъгла


2
апр.
2021

Nissan представи последния фейслифт на стандартния Patrol през септември 2019 г. Едва сега, почти година и половина по-късно, японците лансират по-наточения вариант Nismo. За съжаление, моделът няма да бъде предлаган в Европа. Огромният SUV на носеща рама (продаван като Nissan Armada в САЩ) изглежда много по-агресивно от стандартния модел благодарение на елегантния бодикит и многобройните червени акценти.

Мощният Patrol „стъпва“ на огромни ​​22-цолови джанти и има шикозна LED светлина за мъгла в задната част като при болидите от Формула 1. Тя е обградена от заден дифузьор и две широки изпускателни тръби. За да се откроява спортната версия от стандартния Patrol, тя получава и решетка с мрежа тип „пчелна пита“ с логото на Nismo.

Както и преди, сърцето на Patrol Nismo е 5,6-литров V8 с 432 к.с. и въртящ момент 560 Нм. Мощността се предава към колелата чрез 7-степенна автоматична трансмисия. Увеличението на мощността в сравнение със стандартния вариант е ограничено до 27 к.с. – типично за Nismo. Японците обаче са се постарали да подобрят пътното поведение. Окачването на Bilstein трябва да направи Nismo по-динамичен, доколкото това е възможно при такъв мастодонт.

Погледът към кокпита разкрива същата конфигурация с два дисплея, която Nissan вече представи с фейслифта на обикновения Patrol. Но въпреки фейслифта големият луксозен SUV вече не може наистина да скрие напредналата си възраст. В крайна сметка шестото поколение на офроуд автомобила (Y62) е на пазара от почти 11 години. Така че наистина е време за нов модел. Независимо от това, Nissan е „подправил“ интериора със спортно черно и червено, акценти от карбон и много алкантара. Има и аудиосистема Bose с 13 високоговорителя и интеграция на Apple Carplay/Android Auto. 8-местният Performance-модел вече се предлага в Близкия изток. Там той е позициониран над V6 с 280 к.с. и над V8 с 405 к.с.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин