Тунинг » Nissan Navara-R с мотор на GT-R и 1000 к.с.

Nissan Navara-R с мотор на GT-R и 1000 к.с.

1006
2022

Nissan Navara вече не се предлага в редица европейски страни, но в Австралия и Нова Зеландия все още може да се купи. Предполага се, че новото поколение на модела е в процес на разработка, но предшественикът му има солидни компетенции, най-вече извън пътя.

Освен това се оказва, че Navara притежава голям потенциал, когато става дума за мощността. Да, правилно прочетохте. На снимките виждате Navara-R, доста модифициран пикап със сериозно увеличение на мощността и подобрения по външния вид.

Комплектът за каросерията включва широки калници, нови странични прагове и променени брони, както и някои подобрения на аеродинамиката. Вътрешното пространство остава непроменено, като единствено има нова инфотейнмънт система на Kenwood и дигитален комбиниран уред.

Това е най-важният ъпдейт за тази Navara: намира се под предния капак. Тунингован 4,1-литров Twin Turbo V6-двигател от Nissan GT-R с управление Syvecs осигурява впечатляваща мощност: 1000 к.с. Този агрегат носи обозначението VR41 и принципно е 3,8-литров мотор на  GT-R с увеличен на 4,1 литра работен обем. Трансмисията е автоматична с два съединителя на Dodson Motorsport от Нова Зеландия, а задвижването е двойно.  

Ние не знаем, колко бърза е тази Navara, но със сигурност е сред най-бързите и най-мощни пикапи на света. Това също така е и първият известен проект, при който двигател от GT-R се използва в Navara.

Окачването използва оригиналното такова на GT-R, усъвършенствано с пружини на KW V4 и хидравлика на HLS 4. Серийните 16-цолови джанти са заменени от 20-цолови на BBS. Спирачките са RC6 и RC4 на Alcon.

Създаването на целия проект е отнело повече от две години и е извършено от намиращата се във Великобритания фирма SB Motorsport. Дрифтътрът Стив Багси се е погрижил за тази бърза  Navara in и не е изключено да я видим на тазгодишния Goodwood Festival of Speed.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ