Nissan Navara на старо: ще се сгъне ли?


4
сеп.
2018

КАКВО Е ОБЩОТО между блокче шоколад и ранна Navara D40? И двете могат да се счупят, буквално. Доста пикапи от модела D40 най-неочаквано се счупиха на две части въпреки много дебелата си рама. Причината за тоталната щета на носещата конструкция бе смъртоносната комбинация между невидима корозия, пълзяща отвътре навън, и пукнатини поради умора на материала. В същото време излъчването на произвеждания от 2005 до 2015 година в Барселона „японец“ е толкова стабилно и внушително, че като част от сътрудничеството между Renault-Nissan и Daimler с леки промени той междувременно завладява улиците и като Mercedes X-клас и Renault Alaskan.  Дългият 5,22 метра Midsize пикап може да открадне шоуто на някои SUV-ове с хромираните си декорации и огромните колела – както се вижда от представения тук добре поддържан екземпляр от SBT Germany.

Краят на играта: ранните Navara D40 страдат от счупване на рамата. Поради високите цени на ремонта това в повечето случаи означава и тотална щета. Въпреки това за прагматиците се предлагат ремонтни комплекти

 

NISSAN ЗА „СКЪРШЕНИТЕ“ РАМИ: „ПРОБЛЕМЪТ НИ Е ПОЗНАТ“

AUTO BILD: Модифицирана, усилена или по-добре защитена срещу корозия бе рамата на Navara D40 в рамките на серийното производство?
Александер Селей, Nissan Германия: Конструкцията на рамата не бе модифицирана. През 2007 година Nissan подобри антикорозионната защита.

Познати ли са ви случаите на силно корозирали или счупени рами?
Това се случва само когато автомобилите са били експлоатирани при много тежки условия и не са обслужвани в съответствие с предписанията на Nissan, респективно изобщо не са обслужвани. Запознати сме и със случаи на огънати поради корозия рами.

Как се отстранява проблемът?
Ако автомобилът е засегнат, това първо се забелязва при техническия преглед. Водачите, които имат съмнения, трябва да се обърнат към дилърите на Nissan, които ще проверят състоянието на автомобила. Но сервизни акции няма и не е имало.

Продължете на следващата страница, за да се запознаете с други проблемни зони на Navara

Още по темата

Card image cap
А4 на старо: за 1400 и 30 хил. лева

29
ное.
2017

Кое е по-добрият избор – класическият употребяван автомобил или евтината оферта?

Card image cap
Second Hand: Оpel Zafira B – любимецът на татко

23
юни
2017

Седемместният модел на Opel е идеален за семейното всекидневие.

Card image cap
Зимната подготовка: 33 ключови въпроса

11
ное.
2016

„Зимата пак ни изненада...“ – за да няма и тази година подобни изказвания, тук ви предлагаме отговорите на най-важните въпроси около автомобилната техника, шофирането и грижата за колите през най-студения сезон

Card image cap
VW Polo на старо: защо всички тичат подире му

15
ян.
2018

Предсказуем като чиновник, точен като часовник... има много причини да изберете евтиния употребяван VW Polo.

Card image cap

В последния брой:

Архив >