Nissan Navara на старо: ще се сгъне ли?

0409
2018

КАКВО Е ОБЩОТО между блокче шоколад и ранна Navara D40? И двете могат да се счупят, буквално. Доста пикапи от модела D40 най-неочаквано се счупиха на две части въпреки много дебелата си рама. Причината за тоталната щета на носещата конструкция бе смъртоносната комбинация между невидима корозия, пълзяща отвътре навън, и пукнатини поради умора на материала. В същото време излъчването на произвеждания от 2005 до 2015 година в Барселона „японец“ е толкова стабилно и внушително, че като част от сътрудничеството между Renault-Nissan и Daimler с леки промени той междувременно завладява улиците и като Mercedes X-клас и Renault Alaskan.  Дългият 5,22 метра Midsize пикап може да открадне шоуто на някои SUV-ове с хромираните си декорации и огромните колела – както се вижда от представения тук добре поддържан екземпляр от SBT Germany.

Краят на играта: ранните Navara D40 страдат от счупване на рамата. Поради високите цени на ремонта това в повечето случаи означава и тотална щета. Въпреки това за прагматиците се предлагат ремонтни комплекти

 

NISSAN ЗА „СКЪРШЕНИТЕ“ РАМИ: „ПРОБЛЕМЪТ НИ Е ПОЗНАТ“

AUTO BILD: Модифицирана, усилена или по-добре защитена срещу корозия бе рамата на Navara D40 в рамките на серийното производство?
Александер Селей, Nissan Германия: Конструкцията на рамата не бе модифицирана. През 2007 година Nissan подобри антикорозионната защита.

Познати ли са ви случаите на силно корозирали или счупени рами?
Това се случва само когато автомобилите са били експлоатирани при много тежки условия и не са обслужвани в съответствие с предписанията на Nissan, респективно изобщо не са обслужвани. Запознати сме и със случаи на огънати поради корозия рами.

Как се отстранява проблемът?
Ако автомобилът е засегнат, това първо се забелязва при техническия преглед. Водачите, които имат съмнения, трябва да се обърнат към дилърите на Nissan, които ще проверят състоянието на автомобила. Но сервизни акции няма и не е имало.

Продължете на следващата страница, за да се запознаете с други проблемни зони на Navara

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин