AUTO BILD България / Nissan GT-R50 by Italdesign за 2 млн. лева

Nissan GT-R50 by Italdesign за 2 млн. лева


10
дек.
2018

Готовата за производство версия на Nissan GT-R50 by Italdesign е финализирана и японците вече приемат поръчки за нея. За щастие, финалната модификация е точно толкова впечатляваща, колкото и прототипа – т.е. няма много промени.

Комбинацията от син и златист цвят, представена тук, е само пример за това какво би могъл да поръча клиентът на юбилейния GT-R по случай 50-ата годишнина на модела. Интериорните и екстериорните цветове са безброй. Базовата цена на GT-R50 e $1 126 799 – над 2 млн. лева. Това е със 100 000 долара повече от обявеното през юли т.г. Надали обаче повишението ще притесни ултрабогаташите, които ще искат да получат това бижу в гаража си. Освен това те ще трябва да побързат – защото специалната версия ще бъде ограничена само до 50 бройки.

От Nissan не посочват да има нещо по-специално по отношение на динамиката: на практика автомобилът е GT-R Nismo с каросерия, „пипната“ от Italdesign. 3,8-литровият V6 е с по-големи турбини от „бегачката“ в клас GT3, с „по-агресивни“ разпределителни валове и с по-големи интеркулери. Всичко това позволява на автомобила да бъде „напомпан“ със 110 к.с. отгоре, както и да генерира допълнителни 127 Нм.

За да издържа автомобилът на увеличения потенциал на мотора, са поставени „по-яки“ диференциали, както и нови полуоски. За отрицателното ускорение се грижат по-големи спирачки Brembo с 6-бутални апарати отпред и с 4-бутални – отзад, докато контактът между колелата и каросерията е поверен на активно окачване Bilstein.

Още по темата

Card image cap
Малкият, голям автомобил

29
сеп.
2016

Nissan представя новата Micra с изцяло променен дизайн. Мъникът е по-голям, по-модерен и ще може да се индивидуализира.

Card image cap
491 к.с. в електрическа Panamera

14
мар.
2016

Трима братя от Австрия „електрифицират“ Porsche Panamera. Демоавтомобилът на Kreisel Electric превъзхожда Tesla Model S и е по-мощен от серийния си първообраз

Card image cap
С това S8 D2 на 53 хил. км ще се почуствате като Робърт де Ниро

15
авг.
2017

Автомобилът е с перфектно запазен екстериор и интериор и се продава за 32 хил. лева – но е с десен волан

Card image cap

В последния брой:

Архив >