Новини » Nissan GT-R три пъти по-бърз от разрешеното – конфискуван!

Nissan GT-R три пъти по-бърз от разрешеното – конфискуван!

0505
2022

В Нидерландия полицията спряла за проверка Nissan GT-R, защото се движил с три пъти по-висока скорост от разрешената в населено място. GT-R бил конфискуван!

Вероятно водачът на този Nissan GT-R е играл много на „Need for Speed“? В нидерландския град Ротердам водач на Nissan GT-R бил спрян от полицията, защото се движил с превишена скорост. Сега обаче това не е единственият проблем за шофьора на японския автомобил!

Полицията в Ротердам съобщава в Instagram, че водачът на черния  Nissan GT-R се е състезавал с автомобил BMW. Докато последният успял да се измъкне от пазителите на реда, пилотът на GT-R нямал късмет: той бил спрян.

Вместо с разрешените 50 км/ч мъжът се движил със 159 км/ч – в града! Разполагащият серийно с поне 550 к.с. GT-R се е движил (след приспадане на толеранса) със 153 км/ч – повече от три пъти над разрешената скорост.

Nissan GT-R бил спрян с изтекли регистрационни номера

При проверката това не било единственото нарушение, установено от полицаите. Спортният Nissan бил с германски временни регистрационни номера, които били изтекли на 21-ви септември 2021 г.

Тоест, този GT-R се е движил по-бързо от разрешеното, но не имал и валидна застраховка „Гражданска отговорност”.

Впоследствие френският водач на автомобил е трябвало да се раздели не само с шофьорската си книжка, но и със своя GT-R – заради сериозното нарушение спортният автомобил е бил конфискуван от полицията. 

Какво ще се случи сега със спортната кола?

Според полицията, скоро прокуратурата в Ротердам ще трябва да реши съдбата на Nissan GT-R. Водачът му засега ще може да вдига високи скорости само на някоя игра на Playstation.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ