AUTO BILD България / Nissan GT-R става още по-красив и по-мощен

Nissan GT-R става още по-красив и по-мощен


9
юли
2018

Докато чакаме от Nissan да представят новия GT-R R36, Italdesign ни показват не по-малко впечатляваща преработка на сегашния модел. „GT-R-ът без ограничения“, както е описан от двете компании, беше обявен в интернет миналия месец и ще бъде представен на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Засега моделът, който отбелязва 50 години GT-R и Italdesign, е само прототип, но се обмисля и производство в малка серия. Лошите новини са, че ако GT-R50 получи „зелена светлина“, ще има цена около 1 милион евро. За сравнение Nissan GT-R Nismo струва около 180 000 евро.

Освен нова визия GT-R50 получава и повече мощност от Nismo-версията, благодарение на 3,8-литровия V6 със 710 к.с. и 780 Нм и по-големите турбокомпресори от GT3. За да може да се справи с мощността, шестстепенната секвенциална скоростна кутия с два съединителя е подсилена и също така са поставени и подобрени диференциали и задвижващи валове.

Който иска да си купи GT-R50, трябва да побърза, защото планът е да се построят 50 или дори по-малко автомобила. От Italdesign ще имат задачата да сглобят колата, като това ще става на ръка. Очаквайте представянето на GT-R50 на 12 юли на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Още по темата

Card image cap
GLC на ток

16
дек.
2015

Mercedes разширява гамата си от електромобили - от 2018 г. по пътищата ще се движи електрифициран GLC с името ELC

Card image cap
Discovery на диета

1
апр.
2016

Петото поколение на офроудъра ще бъде значително по-леко

Card image cap
Така ли ще изглежда новото BMW i5?

5
окт.
2016

Третият електромобил на BMW след i3 и i8 трябва да бъде i5. В Мрежата се появиха патентовани скици, които вероятно демонстрират как ще изглежда новият „баварец” на ток

Card image cap

В последния брой:

Архив >