Nissan ще се присъедини към Formula Е от сезон 2018-2019

Nissan е първата японска марка, която се присъединява към състезателния шампионат Formula E, за да направи силна връзка със своята Nissan Intelligent Mobility


25
окт.
2017

Nissan ще стане първият японски производител, който ще се състезава в електрическия шампионат FIA Formula E от 2018 г. Навлизането в разрастващите се състезания на Formula E дава на Nissan много видима световна платформа, която да разпространява посланието за Nissan Intelligent Mobility – 3-стълбовата стратегия на компанията за предефиниране на начина, по който нейните автомобили се управляват, задвижват и интегрират в обществото. Nissan затвърди позицията си на водеща компания в сферата на мобилността с нулеви вредни емисии, като представи миналия месец новия Leaf. Второто поколение на 5-вратия изцяло електрически автомобил е оборудвано с пакет иновативни технологии, които обхващат първите стъпки от най-модерните системи за подпомагане на водача.

Лансиран през 2014 г., шампионатът FIA Formula E е световна състезателна серия, в която отбори и производители се надпреварват с изцяло електрически болиди на улични трасета, изградени в центровете на някои от най-големите градове по света.  Nissan ще започне своето участие в сериите от сезон 5, който се очаква да започне в края на 2018 г., когато изцяло електрическият шампионат ще въведе нови спецификации за шаситата и батериите. Сезон 4 на Formula E започва този септември и ще продължи до юли следващата година. Световният шампионaт посещава ключови места, включително Хонг Конг, Берлин, Париж, Ню Йорк и Монреал.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин