Nissan се обвързва допълнително със завода в Съндерланд


28
окт.
2016

Nissan Motor Company Ltd. обяви, след среща на своя Изпълнителен комитет, че ще произвежда новия Qashqai, а също ще добави и следващия X-Trail към производствения процес в завода си в Съндерланд, Великобритания.

Решението на Nissan идва вследствие на ангажимента на британското правителство да гарантира, че заводът в Съндерланд ще остане конкурентноспособен. В резултат на това, Nissan ще увеличи инвестицията си, гарантирайки сигурна работа на над 7000 служители в завода.

Заводът на Nissan в Съндерланд е открит през 1986 и оттогава е произвел почти 9 милиона автомобила. Един на всеки трети британски автомобил се произвежда в Съндерланд, който го прави най-големият за всички времена във Великобритания. В допълнение на това, 80% от продукцията от Съндерланд се изнася в над 130 държави. За последните 10 години бяха произведени над 2 милиона автомобила Qashqai. В допълнение към 7000 пряко заети в Съндерланд, заводът подкрепя допълнително 28 000 работни места по веригата на доставчиците на завода. Към днешна дата Nissan е инвестирал над 3,7 млрд. паунда в Съндерланд.

Още по темата

Card image cap
Polestar ще прави електромобили със собствено лого

21
юни
2017

Начело на новия бранд застава досегашният вицепрезидент по дизайна във Volvo Томас Ингенлат

Card image cap
Range Rover SVAutobiography – върхът на изтънчеността

12
апр.
2016

На 12.04.2016 г. в Мото-Пфое Люлин се състоя събитие, на което беше показан моделът на Range Rover с най-високо ниво на оборудване – SVAutobiography. Изключително мощният, динамичен и луксозен SUV беше представен от управителя на Мото-Пфое Димо Николов и от бранд мениджъра на Jaguar Land Rover Иван Въжаров.

Card image cap

В последния брой:

Архив >