Nissan се обвързва допълнително със завода в Съндерланд


28
окт.
2016

Nissan Motor Company Ltd. обяви, след среща на своя Изпълнителен комитет, че ще произвежда новия Qashqai, а също ще добави и следващия X-Trail към производствения процес в завода си в Съндерланд, Великобритания.

Решението на Nissan идва вследствие на ангажимента на британското правителство да гарантира, че заводът в Съндерланд ще остане конкурентноспособен. В резултат на това, Nissan ще увеличи инвестицията си, гарантирайки сигурна работа на над 7000 служители в завода.

Заводът на Nissan в Съндерланд е открит през 1986 и оттогава е произвел почти 9 милиона автомобила. Един на всеки трети британски автомобил се произвежда в Съндерланд, който го прави най-големият за всички времена във Великобритания. В допълнение на това, 80% от продукцията от Съндерланд се изнася в над 130 държави. За последните 10 години бяха произведени над 2 милиона автомобила Qashqai. В допълнение към 7000 пряко заети в Съндерланд, заводът подкрепя допълнително 28 000 работни места по веригата на доставчиците на завода. Към днешна дата Nissan е инвестирал над 3,7 млрд. паунда в Съндерланд.

Още по темата

Card image cap
София Ауто празнува 15 години

24
февр.
2016

От автомобилния дилър планират различни промоции по повода

Card image cap
100% БЕЗУПРЕЧНИ ПРОБИ НА ГОРИВАТА SHELL ПРИ ПРОВЕРКИТЕ НА SGS

9
ное.
2016

Тестовете на световния лидер в контрола на качеството SGS в бензиностанциите Shell стартираха в началото на годината и включват уникална за България проверка за наличие на микробиологично замърсяване при дизеловите горива, която не е част от задължителните регулаторни изисквания и е взаимствана от опита в Германия.

Card image cap

В последния брой:

Архив >