Nissan пуска на европейския пазар шест нови електрифицирани модела през 2022

2303
2022

Днес Nissan поема твърдо своя курс към устойчиво бъдеще и укрепване на позициите си на европейския пазар, с представянето на новата  електрифицирана гама, състояща се от 6 модела, които ще бъдат пуснати в продажба в рамките на 2022 г.

Възползвайки се от богатия си опит и лидерство в разработването на електрически автомобили, Nissan форсира трансформацията си към електрическа мобилност чрез най-вълнуващото и всеобхватно предложение на марката досега.

Следвайки решението си да не инвестира в EURO 7, Nissan спира въвеждането на пазара в Европа на леки автомобили с ДВГ от 2023 г. Предприемайки тези смели стъпки очакванията на компанията са 75% от продажбите за Европа до 2026г . да са на електрически автомобили, а пълна електрификация на портфолиото да бъде достигната до края на десетилетието.

Това съобщение играе ключова роля в изпълнението на дългосрочния план за развитието на компанията, известен като „Ambition 2030”.

„Nissan се насочва към изцяло електрифицирано бъдеще, като Европа е водеща в този посока. Поставихме ясни цели в нашия план „Ambition 2030“ и чрез новата ни електрифицирана гама трасираме пътя към устойчиво бъдеще,“ сподели Гийом Картие, Председател Nissan за Африка, Близкия Изток, Европа, Индия и Океания.

„Стъпвайки върху глобалното ни присъствие и партньорствата в Алианса, представянето на новата ни широка гама електрифицирани автомобили е повратен момент за Nissan в Европа. Благодарение на опита и вечно търсещата ни природа, създадохме набор от електрифицирани решения за задвижване, които отговарят напълно на високите очаквания на нашите клиенти, като същевременно не допускат ни най-малък компромис по отношение на удоволствието от шофирането.“

Отивайки стъпка напред, отвъд автомобилите, Nissan разработва цяла екосистема, базирана на електроенергия, която изследва възможностите за оптимизиране и управление на капацитета на батерията.

Разнообразно, електрифицирано портфолио с поглед в бъдещето

С новата електрифицирана гама, Nissan предоставя повече възможности за избор, повече вълнение и по-голяма достъпност от когато и да било досега. С въвеждането на хибридната технология в Juke, e-POWER при Qashqai и X-Trail, както и с лансирането на изцяло електрическата Ariya, 2022 се превръща в повратна точка за  Nissan по отношение на електрифицираните предложение към клиентите.  

Пътят към 100% електрификация

С набиращата все по-голяма скорост електрическа революция, Nissan подкрепя водачите, които са избрали пътя на шофирането с нулеви емисии. На тези водачи марката предлага вълнуваща гама от електрифицирани кросоувъри. Разнообразните системи и технологии за задвижване отговарят напълно на високите очаквания и нужди на тези клиентите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин