Новини » Nissan пуска на европейския пазар шест нови електрифицирани модела през 2022

Nissan пуска на европейския пазар шест нови електрифицирани модела през 2022

2303
2022

Днес Nissan поема твърдо своя курс към устойчиво бъдеще и укрепване на позициите си на европейския пазар, с представянето на новата  електрифицирана гама, състояща се от 6 модела, които ще бъдат пуснати в продажба в рамките на 2022 г.

Възползвайки се от богатия си опит и лидерство в разработването на електрически автомобили, Nissan форсира трансформацията си към електрическа мобилност чрез най-вълнуващото и всеобхватно предложение на марката досега.

Следвайки решението си да не инвестира в EURO 7, Nissan спира въвеждането на пазара в Европа на леки автомобили с ДВГ от 2023 г. Предприемайки тези смели стъпки очакванията на компанията са 75% от продажбите за Европа до 2026г . да са на електрически автомобили, а пълна електрификация на портфолиото да бъде достигната до края на десетилетието.

Това съобщение играе ключова роля в изпълнението на дългосрочния план за развитието на компанията, известен като „Ambition 2030”.

„Nissan се насочва към изцяло електрифицирано бъдеще, като Европа е водеща в този посока. Поставихме ясни цели в нашия план „Ambition 2030“ и чрез новата ни електрифицирана гама трасираме пътя към устойчиво бъдеще,“ сподели Гийом Картие, Председател Nissan за Африка, Близкия Изток, Европа, Индия и Океания.

„Стъпвайки върху глобалното ни присъствие и партньорствата в Алианса, представянето на новата ни широка гама електрифицирани автомобили е повратен момент за Nissan в Европа. Благодарение на опита и вечно търсещата ни природа, създадохме набор от електрифицирани решения за задвижване, които отговарят напълно на високите очаквания на нашите клиенти, като същевременно не допускат ни най-малък компромис по отношение на удоволствието от шофирането.“

Отивайки стъпка напред, отвъд автомобилите, Nissan разработва цяла екосистема, базирана на електроенергия, която изследва възможностите за оптимизиране и управление на капацитета на батерията.

Разнообразно, електрифицирано портфолио с поглед в бъдещето

С новата електрифицирана гама, Nissan предоставя повече възможности за избор, повече вълнение и по-голяма достъпност от когато и да било досега. С въвеждането на хибридната технология в Juke, e-POWER при Qashqai и X-Trail, както и с лансирането на изцяло електрическата Ariya, 2022 се превръща в повратна точка за  Nissan по отношение на електрифицираните предложение към клиентите.  

Пътят към 100% електрификация

С набиращата все по-голяма скорост електрическа революция, Nissan подкрепя водачите, които са избрали пътя на шофирането с нулеви емисии. На тези водачи марката предлага вълнуваща гама от електрифицирани кросоувъри. Разнообразните системи и технологии за задвижване отговарят напълно на високите очаквания и нужди на тези клиентите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ