AUTO BILD България / Nissan представи най-скъпия модел, внасян у нас

Nissan представи най-скъпия модел, внасян у нас


14
юли
2017

Ултрапривлекателният флагман в гамата на Nissan GT-R – вълнуващият GT-R NISMO – бе представен в София по време на специално събитие. Единичната бройка очаква своя клиент. GT-R NISMO е върхът в гамата на GT-R, супер мощен състезателен автомобил за пътя, който взима най-доброто от легендарното японско наследство на супер купето, след което допълнително подобрява емблематичния дизайн и супер модерната технология.

Задвижването идва от битурбо V6 двигател с работен обем 3,8 литра, генериращ 600 к.с. – с 30 к.с. повече от всеки друг автомобил в гамата. Двигателят разчита на два големи турбокомпресора, използвани в GT3 надпреварите, като мощността се предава към четирите колела посредством 6-степенна трансмисия с двоен съединител и лостчета за превключване на предавките от волана. GT-R NISMO струва 361 900 лева в България, което го прави най-скъпия, Nissan внасян някога у нас.

Подобно на стандартния автомобил, предницата на GT-R NISMO се отличава с освежено лице и драматична нова броня. В този модел тя е изработена изцяло от карбон, за да се намали теглото. С цел да подпомогне охлаждането на мощния двигател на автомобила, тъмната хромирана „V-motion” радиаторна решетка е увеличена, за да поглъща повече въздух.

Промените в дизайна са внимателно изпълнени, за да подобрят въздушната обтекаемост около автомобила и да генерират висока притискаща сила, като същевременно с това насочват въздуха около колелата. GT-R NISMO генерира по-голяма притискаща сила от всеки друг сериен автомобил Nissan до момента, което води до изключителна стабилност при висока скорост.

Поведението на пълноприводния GT-R NISMO също е било подобрено, благодарение и на съществено подсилената структура на купето на стандартния модел. Това е позволило на инженерния екип допълнително да прецизира настройките на амортисьорите, пружините и стабилизаторите на GT-R NISMO. Това, комбинирано с увеличеното въздушно притискане на автомобила, води до създаването на най-динамичния в пътно отношение GT-R NISMO до момента.

Доказателство за това са подобрените времена в слаломите и върховната стабилност в завой, като и двата параметъра са по-добри от тези на предишната версия. Независимо от своята по-потентна природа, новият GT-R NISMO разчита на по-добър краен баланс от преди, еволюирайки в автомобил, на който можеш да се наслаждаваш както на открити пътища, така и на състезателната писта.

Едно от основните подобрение в новия GT-R е още по-луксозният и изискан интериор. Версията NISMO не прави изключение. Променените като дизайн арматурно табло, волан и централна конзола са облицовани с висококачествена кожа Alcantara. Уникални за тази версия са карбоновите „корита” Recaro, тапицирани с кожа и червени акценти от Alcantara.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин