Nissan празнува производството на 500-хилядния електромобил Leaf


9
сеп.
2020

В чест на Световния ден на електрическите автомобили Nissan отбелязва производството 500-хилядния Leaf – първия масов, 100% електрически автомобил. С половин милион произведени броя, все повече хора по света имат възможността да се наслаждават на пионера при автомобилите с нулеви локални емисии.

Това важно събитие се случи в завода в Съндърланд, почти десетилетие след пускането на модела в продажба. От 2013 г. до сега в Англия са произведени 175 000 броя.

Производствените мощности на Nissan в Съндърланд, изработват LEAF, спазвайки най-високи стандарти, за да гарантират, че всеки LEAF въплъщава вълнение и иновации, като същевременно се стреми да постигне напредък в устойчивата мобилност.

Проправяне на пътя на „наелектризираното“ бъдеще

С над 14,8 милиарда изминати километра без замърсяване от 2010 г. насам, собствениците на LEAF по целия свят са спомогнали за спестяване на над 2,4 милиарда килограма CO2 емисии. По време на изолацията заради COVID-19 качеството на въздуха по целия свят се подобри и благодарение на намаляване на емисиите на въглероден диоксид. В Европа проучванията показват, че 68% от хората подкрепят мерки за предотвратяване на връщане към предишните нива на замърсяване на въздуха. „Потребителите усетиха по-чистия въздух и намаленото шумово замърсяване по време на изолацията,“ каза Хелън Пери, ръководител на звено електрически автомобили и инфраструктура в Nissan Европа. „Сега, повече от всякога, те се стремят да предприемат следващи стъпки към по-устойчиво бъдеще и Nissan LEAF допринася за тези усилия.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин