Nissan обновява X-Trail


2
юни
2017

Nissan X-Trail е най-продаваният в света SUV, а УЕФА Шампионска лига е най-големият спортен турнир в света. И така, има ли по-добро място за началото на следващата глава от историята на успеха на Nissan X-Trail от това ексклузивно събитие, няколко часа преди самия финал?

Освеженият X-Trail разполага с функция за безконтактен контрол на електрическата врата на багажника, която се отваря с поставяне на крака под задната броня. Подобренията по X-Trail, мултифункционалният 5- или 7-местен кросоувър, се базират на обратната връзка от клиентите. Те са проектирани с цел да заздравят позицията му на перфектния автомобил за семейни приключения.

Промените в предната част на X-Trail включват по-широка „V-motion” радиаторна решетка, нов дизайн на бронята, по-голямата част от която е изпълнена в цвета на купето, като е добавен и нов черен гланц. Ревизираните блокове на фаровете включват модерна нова визия на „бумеранг” дневния светлинен подпис на X-Trail. Има по-голяма дизайнерска разлика между халогенните и full LED фаровете, които за пръв път разчитат на Adaptive Front Lighting System (AFS). Фаровете за мъгла са вече правоъгълни, а не кръгли както до момента.

Бронята отзад също е променена, за да се придаде по-мощен вид, с нови хромирани детайли. Светлинният подпис е LED. Профилът на X-Trail е подобрен с нови 17- и 18-инчови джанти, плюс хромирана лайстна под вратите при топ нивото на оборудване Tekna. За екстериора се предлагат четири ярки нови цветови решения – Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic и Dark Brown Pearl, които допълват шестте цвята от предишния модел.

Подобренията в интериора включват нов D-образен волан, който улеснява влизането и излизането на шофьора във и от автомобила. Предлагайки подобрена видимост към контролните прибори, воланът се характеризира с нови, лесни за използване 4-посочни контролери, които намаляват времето, в което водачът сваля поглед от пътя. За пръв път той идва и с функция за отопление. В купето са използвани нови материали, включително нови седалки, при които кожената тапицерия е с по-високо качество. За пръв път се предлага възможност за подгряване на предните и задните седалки. Като допълнителна екстра във версията Tekna се предлага поразяващ черно-светлокафяв кожен интериор.

Благодарение на промененото вътрешно оформление, багажникът на новия X-Trail е по-голям от преди, като обемът му при 5-местната версия е увеличен от 550 на 565 литра (VDA). Товарното пространство при сгънати седалки нараства до 1996 литра.

Всеки багажник на X-Trail идва с иновативната Luggage Board System на Nissan, която позволява рафтовете и разделителите да се подреждат в девет различни конфигурации. Тук влиза и скрито отделение за съхранение на ценни вещи далеч от хорските очи, което също така го превръща в идеална основа за семейна почивка на открито.

За шофьорите, търсещи нови нива на гъвкавост и по-голяма свобода, през 2018 новият Nissan X-Trail ще се предлага с технологията за автономно управление ProPILOT. Технологията ProPILOT ще контролира волана, ускорението и спирането при магистрално движение в една лента, в много натоварен трафик и при движение с висока скорост.

Това е една от многото системи на Nissan Intelligent Mobility, която се предлага за пръв път в новия X-Trail. Другите включват Intelligent Emergency Braking с Pedestrian Recognition и Rear Cross Traffic Alert. Ако водачът опита да потегли назад, когато бъде засечен автомобил, системата издава визуални и звукови предупреждения.

Гамата от три ефикасни двигателя на X-Trail се запазва, включваща дебютиралия през миналата година 2,0-литров дизел с мощност 177 к.с. Това означава, че клиентите могат да изберат перфектния за своите нужди X-Trail, имайки избор от бензинов или дизелов двигател с ниска и висока мощност, 6-степенна механична или автоматична CVT XTronic трансмисия, 2WD или 4WD, пет или седем седалки.

Подробности за моторната гама са дадени в таблицата:

Двигател 1.6 130 к.с. дизел 1.6 130 к.с. дизел 1.6 130 к.с. дизел 2.0 177 к.с. дизел 2.0 177 к.с. дизел 2.0 177 к.с. дизел 1.6 163 к.с. бензин
Трансмисия 6MT (2WD) 6MT (4WD) CVT (2WD) 6MT (4WD) CVT (2WD) CVT (4WD) 6MT (2WD)
CO2 (г/км) 129 139 135 149 148 158 145
Комбиниран разход (л/100 км) 4.9 5.3 5.1 5.6 5.6 6 6.2

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин