Niro олицетворява ангажимента на Kia към по-устойчиво бъдеще

2001
2022

Kia обяви премиерата на изцяло новия Niro – модерен автомобил от ново поколение, който демонстрира поредната стъпка на компанията в посока изграждане на по-устойчиво бъдеще. Новото поколение на Niro е неразделна част от увеличаващата своята численост гама от екологични модели на Kia и е разработен съобразно нуждите на съвременните потребители, отнасящи се с високо чувство на отговорност към устойчивото развитие.

Новият Niro използва технологичната платформа от трето поколение и ползва предимствата на значително по-голямата по размери каросерия, която позволява постигането на водещи в класа показатели по отношение на вътрешното пространство и товарните възможности, както и местата за съхранение на вещи в купето. Комбинацията от първокласни и екологични материали създава авангардно усещане и  динамично мобилно пространство, в което пътниците могат да се отпуснат и да се насладят на всеки етап от своето пътуване. Модерните цифрови екрани и приборите за управление са разположени оптимално, за да подобрят допълнително удобството и потребителското изживяване.

В основата на изцяло новите екологични характеристики на Niro са трите вида свръхмодерни електрифицирани системи на задвижване – хибридно електрическо (HEV), plug-in хибридно (PHEV) и изцяло електрическо на акумулаторни батерии (BEV). PHEV и BEV вариантите ще бъдат представени на по-късен етап преди старта на продажбите.

Високоефективният 1,6-литров бензинов GDI двигател с усъвършенствана система за охлаждане, намалено вътрешно триене и оптимизиран горивен процес е основна част от задвижващия тракт на версията HEV. Силовият агрегат осигурява изключително конкурентоспособни показатели по отношение на разхода на гориво, като средният разход на изцяло новия Niro HEV може да бъде сведен до 4,81 л/100 км.

„Изцяло новият Kia Niro ознаменува нашата следваща крачка по пътя към по-устойчиво бъдеще“, заяви Артур Мартинс, старши вицепрезидент и ръководител на отдела Global Brand and Customer Experience в Kia Corporation. „От самото начало нашата амбиция бе да създадем автомобил, който да улесни хората във воденето на устойчив начин на живот. Със своите екологични материали, усъвършенствани технологии и гама от високоефективни електрически системи за задвижване, изцяло новият Niro наистина постигна своята цел.”

Продажбите на изцяло новия Kia Niro HEV ще стартират в Южна Корея през този месец, а премиерата на новия модел на избрани пазари в глобален мащаб следва да се състои на по-късен етап през настоящата година.

Интелигентен външен дизайн, изпълнен със стил и индивидуално излъчване

Новият Kia Niro се отличава със самоуверен и динамичен дизайн, вдъхновен от утвърдената дизайнерска философия на марката „Opposites United” („Единство на противоположностите”), и по-специално на една от нейните основни стилистични опорни точки – „Разумна радост“ („Joy for Reason“). Формите и повърхнините на каросерията черпят вдъхновение от природата, докато изборът на цветове, материали и декоративни панели цели постигането на перфектен баланс между екологично отговорния подход към мобилността и ориентираната към бъдещето визия за съвременен лек автомобил.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин