„Next-Generation MPV“ на Mitsubishi


25
юли
2017

От 10-ти до 20-ти август 2017 ще се проведе 25-тото автомобилно изложение Gaikindo Indonesia International Auto Show. Доколко един индонезийски автосалон е интересен за Европа? Mitsubishi ще покаже там ван, чиито дизайн и формат могат да се окажат важни за бъдещето.

Засега японският производител не е обявил име за проекта си, но според запознати моделът ще се нарича „Expander“. Досега автомобилът е наричан просто „Next-Generation MPV“. Според Mitsubishi MPV за хора, които ценят размерите и предлаганото място на вана, но желаят и привличащ погледите SUV. Тоест, най-доброто от двата свята. Раязмерите: MPV е дълъг 4,48 метра, широк 1,75 метра и висок 1,70 метра.Клиренсът му е точно 21 сантиметра.

Приликата със студията XM Concept, показана преди година, личи още от пръв поглед. Най-впечатляващи са състоящите се от три части светлини а ла Hyundai Kona или Citroën C4 Cactus. Най-отгоре има тесни LED-дневни светлини, под тях са разположени нормалните фарове, а в средата на бронята от Mitsubishi са интегрирали фаровете за мъгла. Предницата е доста ръбеста Затова пък с прекъсната си задна колона и задните светлини задницата е по-скоро конвенционална. Джантите са 16-цолови.

Вътрешното пространство предлага място за седем души, а засега не са известни други детайли. Арматурното табло е двуцветно, има голяма централна конзола с конвенционална ръчна спирачка и инфотейнмънт система с голям монитор.

Next-Generation MPV е задвижван от 1,5-литров бензинов агрегат с 16 клапана и неизвестна мощност. Той ще може да се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна автоматична трансмисия. Задвижвани ще бъдат предните колела.

Малко след премиерата си MPV ще се появи на пазара в Индонезия на цена около 24 000 лв. А в Европа? Моделът би бил интересен по-скоро само за Източна Ервопа.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин