Mustang Bullitt за Европа


7
мар.
2018

Сцената е легендарна: в продължение на десет минути Стийв Макуин или Франк Булит си спретва вихрено преследване зад волана на своя Ford Mustang Fastback GT с двама убийци в Dodge Charger. Булит преминава през целия Сан Франциско, а стръмните улици му служат като шанци за скокове. Сега Ford възражда мита под формата на специален вариант на новия Mustang. Премиерата естествено е на автосалона в Женева.

Чейз и Мадисън Макуин, внуците на починалия през 1980 г. Стийв Макуин, откриха покривалото на Mustang Bullitt. Ford представих специалния модел още през януари в Детройт – сега спортната кола идва и в Европа. Има многобройни цитати към филмовия автомобил от 1968 г.: хромиран акцент на решетката на радиатора и рамките на прозорците, а също и черната радиаторна решетка. Емблеми почти няма – само в средата на задницата е поставено логото Bullitt.

Като лакове се предлагат черното и познатият ни от филма цвят „Dark Highland Green“. Прибавяме и 19-цолови джанти с лакирани в червено спирачни апарати Brembo. Отвътре ще седите на спортни седалки Recaro, а в интериора откриваме зелени шевове и други зелени акценти. Серийното оборудване включва 12-инчов монитор.

Бъдещите притежатели на новия Bullitt-Mustang естествено няма да участват в преследвания, но поне на теория могат да го правят. Мощността на 5-литровия V8 мотор е увеличена от 450 на 464 к.с., а максималният въртящ момент на филмовия Ford е 526 Нм. Новият Mustang Bullitt ще се предлага само с механична 6-степенна скоростна кутия, а скоростният лост е с бяла билярдна топка като този на Стийв Макуин.

От месец май 2018 г. ще можете да поръчате Ford Mustang Bullitt – тогава ще станат известни и цените на модела. Ориентировъчно цената на модела ще започва от около 100 000 лв. Производството за Европа стартира през юни, а доставките ще стават от август.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >