Mustang с над 800 к.с. за 140 000 лв.


5
дек.
2019

Тунинг-специалистите на тема Ford Saleen тунинговат Mustang на ниво суперспортен автомобил. В S302 Black Label разполагате с 800 к.с. за сравнително малко пари!

Когато през 2014 г. Ford пусна новото поколение на Mustang с 4-цилиндров двигател, не малък брой почитатели на Mustang определено са пролели по някоя и друга сълза. Добрата новина: мускулестият автомобил продължава да се предлага с подобаващо голям и мощен V8-мотор – като Shelby GT500 „американецът“ разполага с цифром и словом 771 к.с. Все още не ви се струва достатъчно? Американските тунинг-специалисти от Saleen са направили увеличение на тази стойност.

Над 800 к.с. благодарение на нов компресор

S302 Black Label се нарича топверсията, с която Saleen засенчват дори Shelby. За да изтръгнат още мощност от V8 двигателя, тунинг-специалистите са монтирали нов компресор. Резултатът: 811 к.с. и 931 Нм максимален въртящ момент, управлявани от серийната 6-степенна механична скоростна кутия. За да може да понесе подобна мощност  Mustang, е монтиран нов радиатор за охлаждане на маслото, а освен това хората от Saleen са преработили ауспуховата уредба. Черешката на тортата на този свръх-Mustang с над 800 к.с. е цената – 140 000 лв. искат от Saleen за модела Black-Label. Така той е незначително по-скъп от Shelby!

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >