Multivan получава дизел с двойно впръскване на AdBlue

0403
2022

Миналата есен поделението за лекотоварни автомобили на Volkswagen представи новото поколение на универсалния талант Multivan. Просторният модел се характеризира с гъвкави възможности за конфигурация на интериора, интелигентни асистиращи системи и широкообхватни онлайн услуги, както и с иновативни задвижвания. Сега Volkswagen разширява гамата от двигатели, като добавя в нея модерен дизел. Четирицилиндровият мотор с директно впръскване и работен обем 1968 куб.см е част от фамилията EA288evo и развива максимален въртящ момент 360 Нм (в диапазона от 1600 до 2750 об/мин). Подобно на вариантите с Plug-in хибридно задвижване или с бензинов двигател, Multivan 2.0 TDI също серийно разполага със 7-степенна автоматична DSG-трансмисия и с предно задвижване.

Този модерен дизелов aгрегат използва системата twin dosing. При нея посредством употреба на два SCR-катализатора и впръскване на AdBlue на две места в ауспуховата системата биват редуцирани емисиите на азотни оксиди (NOx) с до 80 процента. Тази технология също така намалява емисиите на въглероден диоксид и прави двигателя по-пъргав. Както всички версии на новата моделна линия, новият Multivan ще отговаря на новия стандарт за вредни емисии Eврo 6D-ISC-IDM.

Ниският коефициент на аеродинамично съпротивление от 0,30 и значително намаленото спрямо предишния модел тегло правят новия Multivan по-приятен за шофиране и намаляват разхода на гориво. Максималната му скорост е 190 км/ч, а разходът на гориво (в комбиниран цикъл) – 5,4-5,3 литра на 100 километра (което се равнява на 143-140 г CO2/км). Благодарение на 58-литров резервоар това позволява пробег от около 1000 километра с едно зареждане.

Multivan TDI може да тегли ремаркета с тегло до 2000 килограма. Новата моторизация на Multivan може да бъде комбинирана както с къс заден надвес, така и с дълга версия на модела с пет, шест или седем места. Нова е и опцията за интеграция на пет отделни седалки в пътническия отсек с функция за поставяне на пътниците лице в лице.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин