Mugen Honda Civic Type R с големи спойлери

2105
2024

Аеродинамичният кит A-Aero на тунинг-специалистите се предлага за FL5.

За всички онези, на които актуалната Honda Civic Type R им се струва твърде обикновена – култовите тунинг-специалисти от Mugen идват на помощ. Още през януари по време на Tokyo Auto Salon японците показаха Civic с някои оптимизации. Сега може да поръчва и ъпгрейд.

В сравнение с предшественика FK8 FL5 изглежда доста по-зрял и по семпъл. С аеродинамичния кит на Mugen това остава в миналото. Комплектът включва нов преден спойлер, допълнителни елементи за предните вентилационни отвори, странични прагове, огромен заден дифузьор и още по-голямо задно крило.

Също интересен и фактът, че Mugen са оставили само една-единствена ауспухова тръба. На по-късен етап ще се появи и нова ауспухова уредба. Както и при серийния модел джантите са 19-цолови – те са създадени в сътрудничество с BBS. 

Новият бодикит обаче няма само естетическо значение – според Mugen той осигурява с 25 процента по-голямо налягане на притискане при Civic Type R FL5. Освен това джантите пестят 10 килограма от теглото. Ако вземем предвид, че серийният японски модел с предно задвижване е най-бързият в класа си на Нордшлайфе, ще бъде интересно, какво може вариантът на Mugen.

Във вътрешното пространство също има ъпгрейд: покрит с алкантара лост на трансмисията и постелки Mugen. Централната конзола е от карбон, а седалките са Recaro MS-C.

Освен това автомобилът е оборудван с нови амортисьори и два вида различни спирачни накладки – единият е за спортни цели. Накладките ще се предлагат от юли, а амортисьорите вече могат да бъдат поръчани. Джантите ще са налице от август, а задното крило – от септември.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин