Morgan Plus Four CX-T: духът на приключението

2810
2022

Най-специалният проект на Morgan, който преосмисля същността на спортния автомобил, е изключителнa здрава машина с невероятни възможности, каквото не сме виждали досега. Всеки аспект на Plus Four CX-T, създаден от опитни състезатели в рали Дакар и водещите препаратори на Rally Raid UK, е внимателно обмислен, така че да бъде максимално ефективен за сухопътни приключения в трудни условия и недостъпни райони. Това, което започва като идейна скица в дизайнерското студио на Morgan, се трансформира в най-предизвикателния Morgan, създаван някога. Plus Four CX-T е базиран на стандартния Plus Four с някои сериозни модификации, като една от целите на проекта е да демонстрира силата на алуминиевата платформа от CX-Generation. Rally Raid UK залага на своя значителен опит, комбинирайки го с усета на Morgan за вълнуващ дизайн и целенасочена ретро естетика.

Специално настроеното окачване, модерната, изцяло изработена по поръчка изпускателна система и по-големите джанти и гуми са само някои от подобренията, които оформят характера на Plus Four CX-T. Почти веднага след като HFS Morgan създава първия Morgan Runabout, той печели почти всички изпитания за надеждност в Обединеното кралство. Този успех помага за изграждането на Morgan Motor Company и е изключително важен за нейния растеж. Проектът CX-T се корени в успешно преминатите през времето изпитания за надеждност и черпи вдъхновение от невероятните пътешествия, осъществени от собствениците на Morgan през последните 100 години. Той олицетворява духа на приключението, който е основополагащ за марката Morgan от първото пътуване на HFS Morgan с Runabout.

Притежаването на Morgan винаги е било свързано с вълнението от самото пътуване, а не само с достигане на съответната цел. CX-T прави стъпка напред и разкрива още по-широки възможности. Самата природа на Plus Four CX-T и множеството подобрения в конструкцията му означават, че пътуването продължава, дори когато пътят свърши.

В задната част на Plus Four CX-T е монтиран багажник, който съдържа набор от специално оборудване, две здрави и водоустойчиви кутии за багаж Pelican, алуминиева кутия за инструменти Zarges, два 11-литрови контейнера Rotopax и комплект резервни гуми. За тези, които се осмелят прекалено много да се отдалечат от пътя е предвидено здраво и старателно проектирано допълнително оборудване, като „пътеки“ за пясък и въжета за теглене, които се монтират от външната страна на автомобила на леснодостъпно място, в случай на необходимост. Въпреки че Plus Four CX-T споделя една и съща платформа с останалите представители на фирмената гама, са направени редица модификации в долната част, за да се гарантира неговата цялост при преодоляване на тежки терени. Системата за защита се състои от пет елемента и включва предпазител на двигателя, предпазител на задната част на шасито, щит на средната част и задната подложка.

Към дисплея на арматурното табло могат да бъдат включени телефон или камера, монтирано е гъвкаво осветление за карта, а също така молив и стойка за бележник, като всички екстри в купето са проектирани да издържат на работа в екстремни условия. В празното пространство, непосредствено до краката на пътника, има и хладилна чанта, а към вътрешната защитна клетка зад седалките е прикрепен поръчков комплект за първа помощ. Пътническото пространство е покрито от композитен твърд покрив, който е уникален за Plus Four CX-T и е със сложна конструкция, така че да пасне точно между вътрешните и външните предпазни клетки.

Издръжливостта и клиренсът от 230 мм са постигнати с помощта на модифицирани носачи Plus Six. Отворите на калниците също са променени, в съответствие с удължения ход на окачването EXE-TC с ограничители, които са разработени специално за Plus Four CX-T.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин