Morgan подготвя нов 3-колесен модел, не се отказва от ДВГ


1
сеп.
2021

Morgan Motor Company потвърди, че работи по изцяло ново триколесен модел – наследник на актуалния 3 Wheeler. Компанията разпространи кадри на прототип, подложен на изпитания за издръжливост. Към момента производителят не разкрива името на триколката, която ще бъде с изцяло нов дизайн, приключенски характер и усъвършенствана техника.

Въпреки че много подробности за новия модел тепърва ще бъдат обявени, засега англичаните разкриват, че ще заложат и в бъдеще на двигател с вътрешно горене. По традиция, датираща от далечната 1933, агрегатът ще бъде на Ford – трицилиндров атмосферен. От Morgan са провели за този мотор най-широкообхватна и дълга тестова процедура в историята на компанията.

Поръчките за предишния Morgan 3 Wheeler – който беше пуснат през 2011 г. – приключиха в началото на 2021 г., като производството на модела ще продължи през цялата година. Това включва финалните 33 броя P101, които получиха редица козметични подобрения, за да отпразнуват края на изключително успешния десетгодишен производствен цикъл на модела.

3-колките на Morgan датират от основаването на компанията през 1909 г., когато нейният създател Хенри Фредерик Стенли Морган конструира триколесно превозно средство, за да прави преходи из местността Malvern Hills.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин