Model S готов за обстрел

Бърз като стрела, екологичен и устойчив на куршуми: всичко това накуп е преработената от американска компания Tesla Model S

1801
2018

Taзи Tesla Model S изглежда досущ като своите серийни събратя, но издържа на обстрел! Бронираният електромобил е продукт на американската компания Amorax със седалище в Юта. Според производителя това е най-бързата бронирана машина на света. Явно тя не страда сериозно от добавеното тегло – около 250 кг, тъй като спринтира от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди! „Faster than a speeding Bullet“ (б.пр. „по-бърза от изстрелян куршум”) гласи рекламният слоган, познат и от „Супермен”.

Преработената Model S далеч не е проектирана само за краткотрайна атака и възможно най-бързо бягство – напротив, електромобилът издържа дълго! За целта са използвани балистично стъкло за прозорците, специална защита за охладителната система и решетки във вратите, покрива, пода и колоните на каросерията. Защита е предвидена и за батерията, а гумите от типа Runflat гарантират безпроблемно оттегляне от „напечената зона”. Amorax обаче нито представя бронировката в детайли, нито демонстрира как колата издържа на обстрел. Жалко! За сметка на това разбрахме за кого била направена най-сигурната Tesla в света – за бизнесмен от Близкия Изток.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин