Mobilize EZ-1: сменяш батерията и продължаваш

1401
2021
  • Mobilize е едно от четирите нови бизнес подразделения, създадени в рамките на Groupe Renault.
  • Mobilize предоставя мобилност, енергия и услуги, свързани с данни, на други марки и партньори, въз основа на най-добрите в класа отворени екосистеми.

Mobilize е насочена към клиенти, които желаят да възприемат по-устойчиви, споделени форми на мобилност. Mobilize отговаря на новите нужди и насърчава устойчивите енергийни екосистеми в съответствие с целта на Groupe Renault за постигане на въглеродна неутралност и амбицията за развиване на стойност от кръговата икономика. Mobilize се развива отвъд автомобилите. Марката предлага нови начини за транспортиране на хора и стоки, със или без автомобил. Новите предложения за мобилност отговарят на очакванията на крайните клиенти, компаниите, градовете и регионалните власти. Mobilize обединява дейностите на Groupe Renault в областта на мобилността, енергията и решенията, свързани с данни, като същевременно използва експертния опит на RCI Bank and Services.

Марката спомага за създаване на партньорства и напълно нови отворени екосистеми, които носят значителни предимства по отношение на времето и растежа, като същевременно спомага за решаването на основните предизвикателства, пред които е изправена автомобилната индустрия:

  • Намаляване на несъответствието между използването на автомобилите и разходите, като автомобилите понастоящем остават неизползвани 90% от времето
  • Подобряване на остатъчната стойност с цел да се предотврати спадът в стойността на новите автомобили от над 50% след 3 години
  • Принос за постигането на целта за нулев CO2 отпечатък

EZ-1 Prototype е емблематичен автомобил на марката Mobilize. Той въплъщава дизайнерската визия на марката: обслужване в основата на дизайна на автомобила. EZ-1 е ново решение за градска мобилност, предназначено за споделено ползване. В това си качество, EZ-1 Prototype ще бъде лансиран на пазара по иновативен начин: потребителите ще плащат само за това, което използват, по отношение на време за шофиране или пробег. Автомобилът е свързан: той се предлага с безключов достъп и взаимодейства с потребителите чрез техния смартфон.

Mobilize EZ-1 Prototype е компактен и пъргав електрически автомобил за двама души. Концепцията му гарантира, че автомобилът е с дължина от едва 2,3 метра и заема минимално пространство. Панорамните стъклени врати дават на потребителите на EZ-1 Prototype безпрепятствен изглед към околния градски пейзаж. Пъргав, динамичен и приобщаващ, той се слива с градския свят.

Mobilize EZ-1 Prototype съдържа иновативна система за обмен на батерии. Алтернатива на традиционната инфраструктура за зареждане, тя означава, че автомобилът може да се използва без прекъсване.  

Mobilize EZ-1 Prototype е изграден в съответствие с принципите на кръговата икономика. Изработен от 50% рециклирани материали, той ще бъде 95% рециклируем в края на жизнения си цикъл благодарение на съоръженията в Re-Factory във Флан.

„Mobilize EZ-1 Prototype е средство за мобилност, което ще се слее с града. Пъргав, динамичен и приобщаващ, моделът е емблематичен за новата марка Mobilize. Придружава потребителите в тяхната промяна в начина на живот към по-ефективна и отговорна мобилност“, заяви Патрик Лечарпи, директор дизайн Mobilize

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин