Mitsubishi Motors отпразнува 200 000 продажби на PHEV в Европа


7
окт.
2021

Почти точно девет години след световната премиера на Outlander PHEV през 2012 г. на автомобилното изложение в Париж и осем години от началото на продажбите в Европа, Mitsubishi Motors премина поставената си цел за 200 000 продадени PHEV автомобили с помощта на наскоро представения модел Eclipse Cross PHEV.

Двумоторната EV базирана 4WD Plug-in Hybrid технология на Mitsubishi Motors, която е третото поколение в момента, съчетава в себе си и уникалната система за задвижване на четирите колела на марката и е сред най-напредналите в индустрията.

Достигането на 200 000 продажби в Европа е последното в дългия списък от постижения, както регионални, така и в световен мащаб, подчертавайки лидерството на Mitsubishi Motors в SUV сегмента от началото на серийното производство през 2013 г.

Франк Крол, президент и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe, каза:

След Outlander PHEV и Eclipse Cross PHEV сега, плъг-ин хибридната (PHEV) технологията на Mitsubishi Motors е призната за една от най-напредналите и надеждни на пазара – което се потвърждава от дългосрочния успех в продажбите. Да са продадени над 200 000 бройки от старта на продажбите на европейския пазар преди осем години е огромно постижение за марката, особено като плъг-ин хибридите едва сега стават популярни на автомобилния пазар.“

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин