Mitsubishi Colt се завръща на европейския пазар догодина, ще се прави в Турция

0504
2022

Една икона се завръща: Mitsubishi Motors днес обяви, че ще лансира новия Colt в Европа. Почти 10 години след пускането на последното поколение на японския компактен автомобил, новият Colt ще влезе в салоните на дилърите на Mitsubishi по Стария континент от есента на 2023 г. като хечбек с пет врати.

След пускането на първото поколение на японския пазар през 1962 г., Colt бързо се превърна в едно от най-известните и най-успешни Mitsubishi-та в света. Почти половин милион екземпляра от модела са продадени в Германия, откакто той беше пуснат на пазара през 1978 г. А в цяла Европа повече от 400 000 клиенти са избрали само последното поколение Colt. Ето защо японците върнат да го върнат в гамата си за Стария континент.  

Производителят обаче още не разкрива много информация по отношение на техниката. Новият Colt ще се произвежда в Бурса, Турция, на платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. За задвижванията към момента няма почти никаква информация – знае се единствено, че ще има хибрид, за което свидетелства логото EV отстрани на автомобила, представен в снимка тийзър. Много е вероятно обаче двигателите да бъдат като при „събратята“ от концерна Nissan Juke или Renault Clio.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин