Mitsubishi пуска нов електрически SUV, базиран на Renault Scenic

2012
2023

Със снимка тийзър Mitsubishi представя силуета на нов електрически SUV, който трябва да бъде пуснат на пазара през 2025 г. върху платформата на Renault Scenic

Mitsubishi работи върху нов електрически модел в C-сегмента. Японците разкриват това с тийзър, качен в Instagram. Моделът, който все още няма име (какъвто първоначално беше случаят и с Colt и ASX) – отново ще използва техника на Renault и ще бъде базиран на същата платформа като бъдещото Renault Scenic E-Tech Electric.

Всъщност техниката на новия SUV ще идва от Ampere, дъщерната компания на Renault за електрическа мобилност. И тъй като вече сме запознати с някои от показателите на Scenic, бихме могли да се ориентираме и за техническите данни на японския модел. Новият Scenic E-Tech ще бъде достъпен в два варианта – един със 125 кВт (170 к.с.) и един със 162 кВт (220 к.с.). Задвижването винаги ще бъде предно.

До 220 електрически конски сили и в SUV-а на Mitsubishi

Очаква се Mitsubishi да получи същите задвижвания, както и двата вида батерии – с капацитет 60 и 87 кВтч. Това означава, че пробегът трябва да бъде близък до този на френския модел (до 420 километра по WLTP с малката батерия и около 625 километра – с голямата батерия).

А какво да очакваме по отношение на дизайна? Актуалните Mitsubishi ASX и Colt на практика са почти напълно идентични с Renault Captur и Clio. Ето защо очакваме и новият електрически SUV да прилича много на Scenic.

Въпреки че публикуваното от японците изображение представя само силуета на автомобила, там веднага откриваме първата разлика – в предната част. Светлинните графики са различни – както и при за задните светлини. Размерите обаче са същите – дължина 4,47 метра, ширина 1,86 метра и височина от 1,57 метра.

Цената – вероятно по-ниска от тази на Scenic

Засега не е ясно дали японците ще оформят по свой начин интериора. Изцяло нови разработки по отношение на инфоразвлекателните и асистиращите системи обаче са малко вероятни, по-скоро технологията ще дойде от Renault.

Ще разберем как ще изглежда моделът на по-късен етап. Електрическият SUV трябва да излезе на пазара през 2025 г. Що се отнася до цената, Mitsubishi вероятно ще бъде малко по-евтино от Scenic.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин