Mitsubishi представи електрическо бъги


23
окт.
2019

Днес MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) разкри MI-TECH CONCEPT – “малък плъг-ин хибриден електрически SUV, който предоставя несравними удоволствие и увереност от шофирането на всякакъв терен и при всякакви атмосферни условия.” Този концептуален автомобил въплъщава философията на MMC “Drive Your Ambition”* с ниското си тегло, компактност и ново PHEV задвижване – 4WD система с 4 електромотора, подобрени асистиращи системи и такива за активна и пасивна безопасност.

(1)Динамичен дизайн тип бъги

“Стимулираме приключенския дух на водача”, MI-TECH CONCEPT е създаден да бъде динамично превозно средство тип бъги, носещо типичния Mitsubishi дух.

Чувството за прогресивност в този електрически автомобил се подчертава от светлосиния цвят на каросерията и медните акценти на предната решетка, вътрешността на джантите и в интериора.

В предната част виждаме вече характерната за MMC – Dynamic Shield решетка. Тя е в тъмен сатенен нюанс на сивото, а за акцент са използвани медни елементи, които подчертават електрическия характер на автомобила. Т-образно разположените фарове само допълват отличителния „поглед“.

Бронята е обрамчена от алуминиеви удължения от двете страни за по-добра защита, средната част отвежда въздух към вътрешността на автомобила.

Отстрани, високо повдигнатите калници и гумите с голям диаметър са знак за високата проходимост на модела и качествата му на SUV, както и стабилността, която ще демонстрира на всякакъв терен. Дизайнът на машината излъчва величественост и острота, докато наличието на стъпенки от двете страни е гаранция за баланс между полезност и интересен дизайн.

Задната част има формата на обширен шестоъгълник, сякаш изсечен от метален блок, подчертаващ мощта на това SUV. Стоп светлините са в Т-образна форма и следват дизайна на предните светлини.

В купето – хоризонтален инструментален панел и функционален дизайн превръщат управлението в детска игра. Хоризонталното разположение е допълнително подчертано от медните линии в панела и волана. Превключватели във формата на бутони на клавиатура са позиционирани най-отгоре на централната конзола, а дръжката отпред може да послужи и като място, на което да облегнете ръката си, докато работите с бутоните. Функциите на автомобила са програмирани интуитивно, така че да бъдат разбрани само с един поглед и да откликват бързо само с едно натискане.

MMC набляга на дизайн, който да дава на водача допълнителна увереност и спокойствие. Цялата необходима информация, като поведение на автомобила, разпознаване на пътната настилка и най-добър маршрут, може да бъде проектирана на предното стъкло.

Генераторът на енергия в новото PHEV задвижване представлява лек и компактен газов двигател с турбина, на мястото на традиционния бензинов. С нарастването на грижата за околната среда и тенденцията за смаляване на двигателите, този концептуален модел тества технологичната възможност PHEV задвижването да съществува пълноценно и в малък SUV. Газовият двигател има изключителна мощност за малките си размер и тегло.

Друго преимущество на газовата турбина е гъвкавостта й по отношение на различните горива – дизел, керосин и алкохол – сред които може да бъде избирано, в зависимост от региона и пазара. Освен това, отделените газове не са вредни, което допринася за разрешаване проблемите със замърсяването на околната среда.

MI-TECH CONCEPT е задвижван от 4WD система с 4 електромотора, наречена Quad Motor с Dual Motor AYC – по два мотора на всяка от двете оси. Това позволява максимален въртящ момент на всяко от четирите колела, като осигурява на водача стабилен контрол над автомобила в града и неповторимо преживяване извън пътя. При шофиране извън пътя и в случай на превъртане на две от колелата, възможността за прехвърляне на оптималната мощност между всяко от четирите колела, позволява тя да бъде насочена към двете, които да изкарат автомобила от критичната позиция. MMC гарантира усещане за сигурност по време на шофиране, както в ежедневието, така и офроуд.

Автомобилът идва оборудван с Human Machine Interface (HMI), който се самообучава и показва разнообразна информация, засечена чрез чувствителна технология, включваща оптични сензори на предното стъкло с добавена реалност (AR). С информация за автомобила, пътя и заобикалящата среда, презентирана на предното стъкло, водачът може да взима бързи и навременни решения за действията си дори и при влошена видимост.

Наличието на MI-PILOT, технология за асистенция на водача от ново поколение, в този концептуален модел гарантира спокойствие за водача не само по асфалтираните пътища, но и извън тях.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >