/ Mitsubishi връща Colt – с техника на Renault

Mitsubishi връща Colt – с техника на Renault

След единадесет години Mitsubishi Colt се завръща. Този път малкият „японец” го прави с помощ от Франция. Разгледахме колата отвътре!

Познат ли ви е този малък автомобил? На нас да, при това не случайно: след ASX, дебютирал през 2022 г., новият Mitsubishi  Colt е вторият модел на японците, появил се с помощ от франция. AUTO BILD разгледа внимателно Colt и се опита да разбере, колко от Renault Clio има в него.

Още на пръв поглед външната и техническа близост с малкия автомобил на Renault е видима. Ако мислите обаче, че от Mitsubishi просто са взели едно Clio и са сменили емблемите, значи бъркате. Colt се разпознава още по новата си решетка, наречена „Dynamic Shield“. Елементът е със същата форма, но е получил типичен за Mitsubishi дизайн.

Компактни размери и 17-цолови джанти

Освен това е променен и светлинният подпис на дневните светлини. В сравнение с Clio долният вентилационен товар също е малко по-семпъл, като цяло автомобилът не е толкова наточен.

Размерите на Mitsubishi Colt са 4,05 метра дължина, 1,80 метра широчина и 1,44 метра височина – идентични с донора на техниката.  Надписът Mitsubishi на задния капак посочва принадлежността към марката.

Mitsubishi предлага три различни размера за джантите: в базовата си версия Colt е с 15-цолови, стоманени джанти, като опционално се предлагат 16 и 17-цолови алуминиеви.

Apple CarPlay и Android Auto функционират безжично

Вътрешното пространство на Colt е идентично с това на Renault Clio. Вътре има тъчскрийн със 7 или 9,3-инчов диагонал, а зад волана – дигитален кокпит с 10-инчов монитор. Освен това можете безжично да свържете смартфона си чрез Apple CarPlay и Android Auto. Допълнително има още 2 USB букси.

Предлаганото място в Mitsubishi Colt е типично за малък автомобил – отзад по-високите пасажери ще страдат от липса на достатъчно място. С 391 литра багажникът побира сравнително много за сегмента си. Ако сгънете задните седалки, вместимостта нараства на 1069 литра.

Под капака на Colt има моторизации на Renault. За пазарния старт ще се предлага 1-литров 3-цилиндров атмосферен агрегат с 67 к.с., а над него е 1-литровият турбомотор с 91 к.с.

Топмоделът и при Colt ще бъде пълен хибрид с 1,6-литров 4-цилиндров агрегат и електрическа машина. Системната мощност на Mitsubishi е 143 к.с., а задвижването – предно.

Пазарният старт на новия Colt ще е през есента на 2023 г.

През есента на 2023 г. ще бъде пазарният старт на новия Colt. Засега от Mitsubishi не казват нищо за цената, но ние предполагаме, че тя ще стартира от около 40.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин