MISANO E-PRIX – изцяло ново състезание за DS AUTOMOBILES и шампионата Формула E

1204
2024

След отминалия кръг от шампионата в Токио, през този уикенд започва европейският етап от календара на Световния шампионат ABB FIA Formula E, чиито домакин за първи път ще бъде Мизано. Италианската писта, чието официално название е Misano World Circuit Marco Simoncelli е постоянно съоръжение със затворено трасе, чиято обиколка за състезанията на Формула Е е съкратена на 3,381 километра. Профилът на пистата е бърз, с няколко дълги завоя и ще изправи 11-те отбора на стартовата решетка пред нови предизвикателства по отношение на максимално ефективното използване и управление на енергията.

Зад волана на изключително конкурентоспособния болид DS E-TENSE FE23 ще бъдат единственият в досегашната история на Формула Е двукратен световен шампион Жан-Ерик Верн и носителят на титлата през 2022 година Стофъл Вандоорн. Двамата ще разполагат с всички предпоставки и имат отлични шансове да донесат повече точки за отбора на DS PENSKE.

Стартът на първото състезание в Мизано ще бъде даден в 15:00 часа централноевропейско време в събота, 13 април, а второто състезание ще започне в неделя по същото време.

Еудженио Францети, директор на DS Performance:

„В първото европейско състезание от десетия сезон, всички отбори ще трябва да се запознаят и да свикнат с особеностите на една изцяло нова за нашия шампионат писта. Мизано е постояннo състезателно трасе с всички предимства, които това носи по отношение на сцеплението и качеството на асфалта. Имаме писта с идеално гладка повърхност и бърз характер, но това ще ни изправи пред друго голямо предизвикателство – максимално ефективното управление на енергията. Според мен ключът за постигане на добри резултати на новото трасе ще бъде в подбора на правилната стратегия и способността за оптимално оползотворяване на енергията. Ние сме добре подготвени за тази надпревара и разполагаме с много бързия DS E-TENSE FE23 и двама страхотни шампиони, които ще застанат на старта. Целта ни е да се справим по-добре, отколкото на последното състезание в Токио, и най-вече да се върнем сред лидерите в класирането.“

Основни данни и постижения от момента на влизането на DS Automobiles във Формула Е:

– 110 състезания

– 4 шампионски титли

– 16 победи

– 48 подиума

– 23 полпозишъна

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин