Mink Camper: бонзай караваната


10
февр.
2020

Хората от Teardrop-Camper предлагат решение, което позволява и на притежателите на малки автомобили да поемат на дълъг път. Компанията разширява портфолиото си с идващия от Острова Mink Camper. Този модел каравана съществува още от 2016 г., а компания със същото име го отдава под наем в Исландия, Норвегия, Шотландия и Румъния. Благодарение на компактните си размери – дължина 4,12 м и широчина 2,10 м, както и на теглото от едва 490 кг най-малката каравана може да бъде теглена и от автомобили с нисък прикачен товар. Когато мъничкият Teardrop-Camper не се използва, можете да го паркирате в гаража.

Mink е оборудван с външна кухня отзад, която разполага с газов котлон, LED-осветление, осветена хладилна витрина и др. Освен това караваната има стационарно отопление от Webasto, стойка за велосипеди, аудиосистема Bose, голям панорамен покрив и LED-осветление в интериора. Въпреки че Mink не е по-голям от компактен автомобил, освен кухня той предлага и място за двама възрастни и дете. Защото освен леглото с площ 140х200 см, разполагащо се по цялата широчина на ремаркето, има и легло „на втори етаж“ с размери 140 х 52.

Mink Camper може да бъде теглен и от малки автомобили. Например при Volkswagen Polo максималният прикачен товар е 1200 кг, a при Toyota Yaris – 835. Двуетажното легло на колела с кухня обаче няма да достигне тези килограми. Защото въпреки приличното натоварване Mink не може да бъде по-тежък от 750 килограма. Хубавото е, че в случая водачът не се нуждае от кат. В+Е за управлението. Цената на трапецовидната миникаравана е около 26 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >