MINI Countryman се прави на кемпер


4
май
2017

Новото MINI Countryman буди откривателския дух – и вече предлага възможност за спонтанно пренощуване. Италианският специализиран производител AUTOHOME разширява продуктовата си гама с палатка за покрива, която е адаптирана към визията на британския кросоувър.В сътрудничество с дизайнерския екип на MINI е създадено специално издание на палатката за покрив AirTop, която – също като предлаганите за новото MINI Countryman контрастни цветове за покрива и корпусите на външните огледала – се предлага в бял или черен цвят и може да бъде поръчана директно от фирмата-производител. AUTOHOME има над 50-годишен опит в разработването и производството на палатки за покрива на автомобили, които се използват както през свободното време, така и при професионални експедиции.

Монтажът на мобилното убежище се облекчава от серийните дъги на покрива на новото MINI Countryman. Те позволяват ползването на специфичния за модела багажник за дъгите на покрива. Върху него само с няколко движения и без нужда от инструменти се фиксира системата за закрепване на палатката на покрива. По този начин багажникът за дъгите на покрива е солиден фундамент за палатката на покрива, която се закрепва стабилно и сигурно с включените в комплекта стоманени скоби.

В затворено положение палатката на покрива почти не се различава от конвенционална кутия за багаж. Аеродинамично оптимизираните линии на корпуса от стъклопласт осигуряват понижаване на аеродинамичното съпротивление и шумовете от вятъра. За отваряне е достатъчно освобождаването на осигурителните предпазители – два отпред и един отзад. След това палатката се разпъва автоматично нагоре с помощта на четири газови пружини.

Височината в интериора на мобилното убежище е 94 см. Благодарение на стабилния покрив на палатката и страничните стени от висококачествена специална тъкан се осигурява не само устойчивост при дъжд, но и оптимални възможности за вентилация, както и топло- и шумоизолация на високо ниво. Оборудването на палатката на покрива включва и матрак с памучна тапицерия, две врати и два прозореца с ципове, фини мрежи за комари за всички отвори, захранвано с батерии LED вътрешно осветление, както и мрежи за багаж и чанти за съхранение на личните предмети. За качването в палатката на покрива за новото MINI Countryman е предвидена солидна алуминиева стълба.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин