MINI с ново иновативно предложение за допълнително оборудване – MINI Scissor Doors

С въвеждането на нова опция в богатата гама от допълнително оборудване на MINI - т.нар. “Scissor Doors”, британската марка предлага ефикасно решение за предизвикателствата на градската среда и в унисон с легендарната MINI концепция

0104
2016

С въвеждането на нова опция в богатата гама от допълнително оборудване на MINI – т.нар. “Scissor Doors”, британската марка предлага ефикасно решение за предизвикателствата на градската среда и в унисон с легендарната MINI концепция.
Първоначално новото оборудване ще се предлага за MINI с 3 врати, MINI Paceman и новото MINI Кабриолет, а от моделната 2017 г. ще е налично и за MINI с 5 врати, шествратото MINI Clubman и MINI Countryman на цена от 1 959 Евро.
Иновативната опция е създадена на базата на особено рафинирана концепция на каросерията с две „летящи“ врати, които се отварят вертикално нагоре, осигурявайки ефективно решение за паркиране в ограничени пространства, особено в многоетажни обществени паркинги.
Благодарение на прилагането на водещия за марката принцип “clever use of space” при разработването на вратите и използването на електрохидравличен механизъм, който активира вратите, необходимата широчина за паркомясто, включително пространството за достъп на водача и пътника до него, е редуцирана с почти 30% от 2 681 до само 1 930 мм. Със ширина само 1 727 мм MINI с 3 врати може да се побере в практически всяко паркомясто, колкото и тясно да е то, без да се правят компромиси с комфорта.
От инженерна гледна точка, концепцията на крилатите врати е снабдена серийно с множество функции за комфорт, а също така е технически подготвена за инсталиране на нови технологии в бъдеще. DALF Rietmann, Ръководител на Управление на специалното оборудване на MINI коментира: „Серийно вратите могат да се отварят и затварят с помощта на дистанционно управление. В комбинация с опцията Комфортен достъп, всяко MINI оборудвано със “scissors doors” може да се отваря и затваря с помощта на бутон на дръжката на вратата, при условие, че ключа за запалването е в непосредствен контакт с неговия водач. В бъдеще достъпът до автомобила може да бъде осигурен чрез смартфон с апликацията MINI Excitement.“
„За да се постигне максимална пасивна безопасност, крилатите врати не само разполагат с много твърди елементи за защита от страничен удар,“ казва Malph Rahler, ръководител на MINI Производствени Иновации, „Но и със система за пиротехническо аварийно отваряне “Pyrotechnic Emergency Exit” или PEE“. При нея мощни пропеленти гарантират аварийното отделяне на вратите в рамките на милисекунди, при инцидент, за да осигурят достъп на екипите за бърза помощ до пътниците, в случай на нужда.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин