/ MINI разкрива първите дизайнерски акценти на бъдещото поколение модели

MINI разкрива първите дизайнерски акценти на бъдещото поколение модели

MINI осигурява поглед към иновативния дизайн на бъдещото, напълно електрическо моделно семейство: редуцираният език на формите, който насочва погледа към най-важното, се нарича Charismatic Simplicity. Всеки нов модел ще има силен индивидуален характер, който се отразява в лаконични дизайнерски характеристики и излъчва както индивидуалност, така и ясна принадлежност към марката. Друга съществена част от новия дизайнерски език са устойчивите материали.

„С нашия нов дизайнерски език Charismatic Simplicity, ние напълно преосмисляме дизайнерската икона MINI. Нашият пуристичен, прогресивен подход съчетава простотата на функционалните елементи с емоционалността, типична за MINI,” казва Оливер Хайлмер, ръководител на MINI Design. „Убедени сме, че съзнателното редуциране до няколко, но изразителни елемента позволява иновации, които биха били немислими преди.“

Кръглият OLED дисплей съчетава традициите с модерните технологии

В центъра на визуално олекотения интериор е разположен типичният за MINI кръгъл централен инструмент, който при бъдещото моделно семейство ще бъде интерпретиран по нов начин под формата на OLED дисплей. MINI е първият автомобилен производител в света, който ще предлага тъч дисплей с напълно използваема кръгла повърхност. OLED дисплеят има диаметър от 240 мм и съчетава функциите на арматурно табло и бордови компютър. Елегантният дизайн и безрамковата визия му осигуряват особено висококачествено излъчване. Тъч управлението осигурява напълно нов, минималистичен потребителски интерфейс, с който могат да бъдат управлявани и интегрираните Infotainment и климатични функции. С пуристкото арматурно табло като сцена за кръглия централен уред MINI препраща към традиционното дизайнерско наследство на classic Mini.

Вдъхновено от устойчивостта разнообразие от материали: волан и седалки

Освен централния дисплей по изцяло нов начин е оформен и воланът на следващото моделно семейство. Стандартният вариант е с дизайн с две спици. Опционалният вариант освен по по-спортната геометрия се отличава и с трети елемент под формата на характерна текстилна лента. Бъдещото моделно семейство на MINI впечатлява и с висококачественото и устойчиво разнообразие от материали и цветове, както и с иновативния текстилен дизайн. Повтарящ се цветен акцент е цветът Vibrant Silver, който поставя специален акцент както отвътре, така и отвън с металните си проблясъци.

Гамата от седалки е също толкова разнообразна. Свежата комбинация от нови цветове и материали, съчетани с класически стилови елементи като шарката пепит, преодолява пропастта между миналото и бъдещето. Ламинираните странични панели на седалките имат особено висококачествено излъчване и демонстрират любов към детайла. Подобно на подлакътниците, интегрирани за първи път в седалките, те допринасят за уютната атмосфера на интериора.

Новият дизайн на джантите подчертава усещането за големина и подобрява аеродинамиката

Оформените по изцяло нов начин алуминиеви джанти също следват принципа на новия дизайнерски език. При джантите за новото моделно семейство на MINI за пръв път фокусът е поставен не върху скулптурата на структурата на джантите, а върху графичното им оформление, което се отличава с ярки цветови контрасти. Така например се подчертава усещането за големина, най-вече от насочените навън спици. Редуцираният, двуизмерен дизайн на джантите допринася за подобряване на аеродинамиката и увеличаване на пробега с по-скоро затвореното оформление на повърхностите.

С тези иновативни дизайнерски акценти се демонстрира по какъв насочен към бъдещето път се движи принципът на Charismatic Simplicity. Новият дизайнерски език на MINI съчетава качеството, устойчивостта и пуристката модерност в перфектна симбиоза с историческите гени на марката. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин