Mille Miglia става зелена

0801
2020

ВЕРОЯТНО ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 100 ГОДИНИ никога не е било толкова лесно да пишеш история и истории, както днес. Като например тази тук. Mille Miglia е най-известното автомобилно състезание в света от 1927 в продължение на 30 години, а после, след 20-годишна пауза, през 1977 е възобновено. Смели мъже в летящи возила (и всеки, който в някое малко италианско село е видял с каква скорост се движат тези олдтаймери, знае, че летенето е в буквален смисъл). Те се борят с материала, с умората, с времето. Какво става, ако обаче именно времето преминава прекалено бавно? Ако автономно управляваните електромобили станат норма? Тогава и Mille трябва да се промени.

Вдигнат палец: важно е не времето на пътя, а прецизността при деветте специални етапа на ралито

Организаторите обаче не са искали да чакат толкова. И са решили да поканят хората на първото екологично състезание Mille Miglia Green.
Разрешение за участие имат само хибриди, Plug-in хибриди и електромобили. И докато повечето марки не участват в Green Mille, Polestar са открили състезанието за себе си. Марката, която засега предлага само пърформънс хибрид, а от пролетта и електромобил, е на правилното място тук. Италианският вносител на Mercedes участва в надпреварата с два EQC, клубът на притежателите на Tesla – с Model 3, освен това има частни BMW i8 Roadster, Nissan Leaf, електрически Smart – както и VW с новия е-Up и голяма батерия. Общо в този петък на площада в Бреша са наредени 40 автомобила.

На път с номер 30: шеф-дизайнерът на Polestar Максимилиан Мисони и заместник главният редактор на AUTO BILD Щефан Фосвинкел

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин