Micra-та за дълъг път

Какво може малкият "японец" с дизелов агрегат?


23
ян.
2017

Micra отново ще се предлага с дизелов двигател. Към двата 3-цилиндрови бензинови мотора със 73 (1,0-литров обем, без турбо) и 90 к.с. (0,9 литра работен обем, с турбо) ще се присъедини и 1,5-литров 4-цилиндров мотор с 90 к.с. и 220 Нм максимален въртящ момент.

Можем да кажем, че този въртящ момент се усеща –  Micra e доста добре моторизирана за малка кола. Освен това с нея спокойно можете да пътувате на дълъг път. От 1500 оборота турбото ускорява мощно Micra – като почти не се чува работата на двигателя. Инженерите са свършили чудесна работа по шумоизолацията.

Като цяло порасналата със 17,4 сантиметра до 4 метра Nissan Micra прави солидно впечатление: управлението е чувствително, но директно, а окачването е добра комбинация между спорт и комфорт. Петте предавки се превключват прецизно, а спирачките също са на добро ниво. Сред екстрите, предлагани от малкия Nissan, са: пакет за сигурност с активно спиране, асистент за аварийно спиране, асистент за запазване на пътното платно с активна спирачна намеса, система за разпознаване на пътни знаци и 360-градусова камера.

Още по темата

Card image cap
Yaris-ът с двигател на Lotus

17
юли
2017

За да атакува Нюрбургринг, Toyota поставя на Yaris двигателя на Lotus Elise с 217 к.с. Дали с този агрегат „японката“ ще се превърне в най-бързия „мъник“ на света? Ние тествахме „бегачката“!

Card image cap
Новият LS 500h: тествахме японския S-клас

5
апр.
2018

Тихият лукс – именно с това са известни благородните японци от Lexus. Новият LS обаче е доста шумен. V6 хибридният модел обича да повишава тон

Card image cap
Сравнение на мегалуксозните SUV-ове

28
юни
2016

Всички суперлативи са слаби за Bentayga. Той ли е новата звезда между луксозните SUV-ове?

Card image cap
Малката Honda: джаз в града

3
февр.
2017

И в последното поколение гъвкавото разпределение на пространството остава основният коз на малката Honda

Card image cap

В последния брой:

Архив >