Michelin CrossClimate 2: номер 1 при всесезонните гуми


9
сеп.
2021

На 1 септември Michelin стартира продажбата на модела MICHELIN CrossClimate 2. Пуснати в продажба едновременно в цяла Европа, всесезонните гуми от ново поколение на Michelin предлагат:

– предимствата на летните гуми от гледна точка на показателите за спиране при мокра и суха пътна настилка, ниско съпротивление при търкаляне и износоустойчивост – както доказват тестовете на TÜV SÜD и DEKRA, проведени съответно през 2021 г. и през 2020 г.;

– предимствата на сцеплението и спирането при сняг и при ниски температури на зимните гуми. Логото 3PMSF (тривърха планина със снежинка) върху бордовете на MICHELIN CrossClimate 2 потвърждава, че гумите могат да се използват през зимата, дори в страни, в които зимните гуми са задължителни – доказват изпитанията на TÜV SÜD.

Лидер на пазара на всесезонни гуми, MICHELIN CrossClimate 2 излиза начело в поредицата европейски тестове (направени от TÜV SÜD и DEKRA), включващи премиум всесезонни гуми:

  • Номер 1 при спиране:
    • на суха настилка;
    • на мокра настилка (износени гуми, при допустимата минимална дълбочина на протектора);
    • на сняг, от първия до последния километър (нови и износени).
  • Номер 1 за сцепление при сняг, от първия до последния километър (нови и износени).
  • Номер 2 за показатели за спиране върху мокра настилка (нови).
  • Отличен пробег и съпротивление при търкаляне.

Гумите MICHELIN CrossClimate 2 са плод на иновативна комбинация от модерни технологии, които обхващат всички компоненти, но по-специално техните съединения и протектора. Техните върхови характеристики са разработени, за да се постигне възможно най-ефективният баланс между материалите, използвани за протектора, и самия модел на протектора, и са доказателство за появата на ново поколение всесезонни гуми, които трайно осигуряват отлично пътно поведение, от първия до последния километър, т.е. чак до достигане на допустимата минимална дълбочина на протектора. Гумите MICHELIN CrossClimate 2 – както нови, така и износени – излязоха на първо място в шест от деветте теста (главно тестове за спиране и сцепление) през 2020 и 2021 г.

MICHELIN CrossClimate 2 се отличават също с отличния си пробег благодарение на своите съединения и стъпаловидни ламели, които намаляват съпротивлението при търкаляне и удължават живота на гумите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин