Michelin обу всъдеходите с новата лятна гума Pilot Sport 4 SUV


9
авг.
2019

Пазарът на гуми в световен мащаб е пряко зависим от тенденциите, които налагат големите производители на автомобили. Най-очевидната тенденция от последното десетилетие е главоломното развитие на SUV сегмента. Наред с производството на малки градски всъдеходи, на пазара се лансират все по-големи и по-тежки високопроходими автомобили, като някои от тях имат мощност на двигателите, близка до тази на спортните автомобили.

Един от лидерите в производството на гуми – компанията Michelin, инвестира големи суми и усилия в научни разработки, които са в синхрон с новостите при големите автомобилни производители. Новите SUV-ове поставиха пред инженерите и дизайнерите на компанията ново предизвикателство – много по-висок център на тежестта в сравнение с този на обикновен спортен автомобил. По-тежката каросерия изисква гума, която да работи с по-големи центробежни сили и същевременно да има всички качества на една добра лятна гума. В резултат на неколкогодишния труд на специалистите през тази пролет на пазара бе лансирана новата лятна гума Michelin Pilot Sport 4 SUV. Тя е наследник на гумата Michelin Latitude Sport 3. Новата гума може да бъде използвана в цялата гама на SUV автомобилите – 4х4, компактни, средни, премиум и спортни.

Различни модели, разнообразни производители: създаването на адекватна гума за всеки е сериозно предизвикателство

Имах възможност да се убедя в качествата на новата гума в тест, като изминах повече от 500 км по различни пътища в унгарската пуста – магистрали и междуградски пътища, сменяйки три различни автомобила – Audi Q8, Mercedes GLE и Škoda Kodiaq RS. Времето бе идеално за тест на летни гуми – пролетното слънце, облаците и дъждът се редуваха. Без да пренебрегвам качествата на посочените автомобили, гумите Michelin Pilot Sport 4 SUV ме впечатлиха още в началото на шофирането ми с комфорта на возене и ниското ниво на шум. Няколко пъти ми се случи да намалявам магистралната скорост до скоростта на някой едва тътрещ се бус или почти да спирам при достигане на поредното задръстване. В такива ситуации се убеждаваш колко е важно при високата скорост, големите маса и тежест на автомобила да имаш отлични гуми.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >