Meyle – надеждни като верен приятел

2305
2022

Под марката Meyle едноименното германско акционерно дружество произвежда и продава висококачествени резервни части за леки и лекотоварни автомобили, както и камиони, предвидени основно за независимия вторичен пазар. С трите си продуктови линии MEYLE-ORIGINAL, MEYLEPD и MEYLE-HD компанията MEYLE предлага индивидуални технически решения и резервни части за всяка една ситуация и за всеки един шофьор: от компетентните механици във вашия доверен сервиз до амбициозните рали пилоти и ентусиазирани колекционери на класически автомобили. Всъщност идеалното решение за всички шофьори по света, които много държат винаги да могат да разчитат на своя собствен автомобил.

MEYLE предлага на своите клиенти над 24 000 изключително надеждни резервни части с гарантирано дълъг пробег, произведени в свои собствени заводи и в сътрудничество с подбрани производствени партньори. Продуктовата гама на MEYLE съответно е много богата и разнообразна. Около 1000 души работят в мрежата на компанията по целия свят, почти 500 от тях недалеч от редакцията на AUTO BILD в Хамбург, където се намират логистичният център и централата на компанията. Заедно със своите търговски партньори, множество сервизи и компетентни автомонтьори в 120 страни по света MEYLE допринася максимално за общата цел – автомобилните механици да бъдат възприемани от клиентите си като НАЙ-ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ НА ШОФЬОРА.

Акционерното дружество MEYLE AG е основано през 2016 година, когато поема оперативния бизнес на Wulf Gaertner Autoparts AG от 1 януари 2017 г. Тази компания води началото си от Wulf Gaertner Autoparts GmbH, основана от Wulf Gaertner на 11 юли 1958 г. и преобразувана в Wulf Gaertner Autoparts AG през 1999 г. MEYLE AG, както и холдинговата компания Wulf Gaertner Autoparts AG заедно с другите й дъщерни дружества са 100 процента семейна собственост.

Носач MEYLE-HD. 4 години гаранция
Накладки за спирачки MEYLE-PD
Предварително асемблирана главина MEYLE-ORIGINAL
Ремонтен комплект за стабилизираща щанга MEYLE-ORIGINAL

Основателят на компанията Вулф Гертнер е бил високообразован експортен търговец, живял основно в Южна Америка в началото на 50-те години. Като страстен състезател той участва в множество автомобилни надпревари по пътищата на Латинска Америка. Така самият Вулф Гертнер лично се изправя неведнъж пред сериозното предизвикателство да получи навреме нужните висококачествени резервни части за своя състезателен автомобил. След цяла поредица от стресиращи премеждия той най-накрая ги получава със сложна доставка от далечна Германия. Но именно по този начин му идва идеята да постави основата на търговска компания, посветена на бързата доставка на качествени резервни части.

Днес компанията MEYLE AG предлага повече от 24 000 автомобилни резервни части от продуктовите групи шаси и управление, задвижване, спирачки, окачване и амортизация, филтри, охлаждане, гумено-метални елементи, течности, електронни компоненти и датчици, двигатели и трансмисии за автомобили, микробуси и камиони. Резервните части са основно разработени в централата на компанията в Хамбург. Със своите дългогодишни, доказани в практиката професионални, експертни познания инженерите придружават производствения процес до самата реализация в собствени заводи на MEYLE или при внимателно селектирани производствени партньори, които стриктно следват всички спецификации на разработчиците от MEYLE.

роизводствените мощности на MEYLE в Турция

Именно по този начин MEYLE подсигурява своето качествено и иновативно производство, което задължително следва строги стандарти в една глобална производствена мрежа. Допълнителен съществен елемент в този сложен процес са многопластовите тестове и изпитания, съпътстващи производството на всяка една резервна част от портфолиото на MEYLE. Освен стандартните параметри експертите на фирмата анализират по отделно всеки един използван материал, детайлната му обработка и прецизния монтаж на резервната част в практиката. След като първоначалните проби на всяка една новосъздадена мостра са одобрени от специалистите, следват продължителни допълнителни методи за анализ и проверка, които винаги се използват както в производството, така и в лабораторията за мониторинг на качеството в Хамбург.

Складовете на MEYLE в Хамбург, Германия: общата им площ е 29 000 кв. м, 54 000 палетни места, 24 000 различни части на склад

Още през 2002 г. акционерното дружество въвежда в продуктовата си линия своите собствени, технологично оптимизирани автомобилни резервни части под названието MEYLE-HD. Всички резервни части MEYLE-HD са разработени с амбициозната цел категорично да надминат издръжливостта и да надскочат обичайния пробег на оригиналните части, влагани от производителите на различните автомобилни марки. Към днешна дата експертите на MEYLE могат да се похвалят с повече от 1250 оптимизирани резервни части. Осен това марката MEYLE  предоставя 4 години гаранция за всички продукти на MEYLE-HD, като по този начин не само подчертава своите собствени високи стандарти за качество, но дава допълнителна защита на интересите на многобройните си клиенти.

Комплектите MEYLE-KITS: спестяват време и пари

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин